معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی: احیا و مرمت بازار تاریخی اراک باید با رویکرد گردشگری و اقتصادی صورت پذیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ زندیه وکیلی ، هدف از احیای بازار اراک را حفظ این مجموعه تاریخی با رویکرد تحول اقتصادی دانست و افزود: یک مطالعه و طرح جامع با همکاری مشاوران ذیصلاح به منظور احیای واقعی بازار و اجرای هماهنگ امور با رویکرد تحول اقتصادی ، فرهنگی و گردشگری این مجموعه تاریخی در دست تهیه است که بایستی خروجی آن به یک نتیجه برنامه محور با راهکارهای استراتژیک برای اقدامات احیاء کننده بازار باشد.
وی گفت : بازار اراک به سمت ثبت جهانی می رود و با تحول در کارکردها بویژه تبدیل سراها به مراکز فروش کالاهای نوین، همراه با مراکز پذیرایی و تفریحی، نقش بسزایی در مرکزیت تجاری، اقامتی ، گردشگری و تفریحی می تواند ایفا کند.
زندیه وکیلی افزود: اطراف بازار تاریخی اراک، خانه های ارزشمندی وجود دارد که باید با نظارت و برنامه ریزی دقیق در احیا انها نیز تلاش شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: یکی از عوامل آسیب به بازار ، از همگسیختگی و نداشتن طرح مرمت و احیا است، برهمین اساس مشاوری در این حوزه بهکار گرفته شده تا بتوانیم به منظور ، مرمت بازار گام موثری برداریم.
ایزدی افزود: بازار تاریخی اراک یکی از هویتها و چهرههای این شهر در حوزههای فرهنگ و معماری بوده که متاسفانه هماکنون دچار مشکلاتی شده است.
وی اضافه کرد: یکی از عوامل آسیب به بازار، ازهمگسیختگی و نداشتن طرح مرمت و احیا است، برهمین اساس مشاوری در این حوزه بهکار گرفته شده تا بتوانیم درراستای مرمت بازار گام موثری برداریم.
بیش از 2 هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که 850 اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.