مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: ۳۴ میلیون بیمه شده ایرانی، وجهی بابت پوشش بیمه پرداخت نمیکنند
وی با اشاره به روایات متعدد در تعالیم دینی و اسلامی تاکید کرد: وقتی فردی گرفتار بیماری میشود قدر سلامتی خود را میداند
بیمههای خدمات درمانی منطبق بر دستورات و تعالیم اسلام و برخواسته از قانون اساسی است که دولت را مکلف کرد تا شرایط را فراهم کند و آن در موضوع بازنشستگی، بهداشتی و درمانی است که برای دولت یک تکلیف است و یک حق برای مردم محسوب میشود.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: از زمان تصویب این قانون، دستاوردهای ارزشمندی برای کشور به همراه داشته است در حال حاضر حدود ۹۱ و ۴ دهم درصد از جمعیت کشور تحت پوشش بیمههای خدمات درمانی هستند آن تعداد که بهره نبردند به لحاظ منع قانونی نبود بلکه خودشان یا سستی کردند و یا نیاز نداشتند.
آقای موهبتی گفت: ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور، مانند کارکنان دولت، بازنشستگان، روستائیان، خانوادههای شهدا و ایثارگران، طلاب، دانشجویان، مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و همچنین بیمه پردازان تحت پوشش خدمات سازمان بیمه سلامت هستند.
وی تصریح کرد: یکی از افتخارات کشور که نشان از تعهد و حمایت نظام به مباحث محرومان دارد بیمه رایگان بود گرچه عدهای هم تمکن مالی داشتند، اما از این ظرفیت استفاده کردند امروز ۳۴ میلیون بیمه شده ما، بیمه رایگان هستند یعنی وجهی بابت پوشش بیمه پرداخت نمیکنند.
آقای موهبتی با اشاره به اجلاس وزرای بهداشت شرق مدیترانه گفت: در این اجلاس رئیس سازمان جهانی بهداشت از اتفاقاتی که در طرح تحول سلامت و پوشش همگانی و توجه ویژه به محرومان در کشورمان افتاد اظهار شگفتی کرد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: حدود ۹۰ درصد هزینههای مردم در بیمارستانها و ۷۰ درصد هزینهها در بخش سرپایی توسط سازمانهای بیمهای پرداخت میشود.
وی با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "بیمار جز رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشد" اضافه کرد: این بیان رهبر معظم انقلاب تنها مربوط به مسائل مالی نیست و حتما دسترسی عادلانه به خدمات بهداشت و درمان در اقصی نقاط کشور نیز مورد توجه مقام معظم رهبری است.
آقای موهبتی ادامه داد: چه بسا افرادی تمکن مالی داشتند، اما دسترسی به مراکز بهداشتی برایشان سخت بود در نقاط مختلف مرزی و محروم کشور پزشک عمومی و متخصص نداشتیم، اما امروز ۲۸ میلیون ایرانی در روستاها و شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت و عشایر از ۱۲ خدمت بیمهای برخوردار هستند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: در ۴ هزار مرکز خدمات سلامت روستایی این ۱۲ خدمت بیمهای ارائه میشود و در ۱۸ هزار خانه بهداشت یک تا ۳ بهورز حضور دارند که بیمار یاربی، پیشگیری و آموزش میدهند.
اقای موهبتی به طرح بزرگ کنترل فشار خون و دیابت اشاره کرد و گفت: این اتفاق نتیجه تلاش در کشور است، ۴۹۰۰ خدمت در بسته خدمات سازمان بیمه ای، ۲۴۵۰ قلم دارو، ۴۸ هزار لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی از حمایتهای بیمهای برخوردار هستند و همچنین هدفمند کردن بیمه رایگان برای گروههای نیازمند، منطقی سازی رفتارهای هزینه ای، اجرای راهنماهای بالینی، و جلوگیری از ایجاد همپوشانی دفترچه بیمهای و پزشک خانواده در روستاهها، از جمله کارهای ارزشمندی بود که انجام شد.
وی به توجه نظام به بیماریهای خاص اشاره کرد و افزود: علاوه بر این به اتباع خارجی هم خدمات داده میشود ۱۰۰ هزار تبعه از خدمات ارزنده بیمهای بهره مند میشوند.
آقای موهبتی استقرار سازمان الکترونیک بیمهای بدون آی تی و زیرساختهای الکترونیکی را، شبیه هدایت هواپیمای بدون رادار دانست و گفت: اقدامات ارزشمندی رخ داده است طرح پرونده الکترونیک سلامت به عنوان مهمترین پروژه ملی کشور در دولت الکترونیک در حوزه سلامت است که به همت وزارت بهداشت شکل گرفت و با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: تردید نکنید پرونده سلامت الکترونیک به بهبود تشخیص و درمان بیماریها و ایجاد دستاوردهای مناسب برای سیاست گذاری صحیح کمک خواهد کرد.