رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی: ۲۰ تا ۵۰ درصد افرادی که به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی لگن میشوند در سال اول شکستگی فوت میکنند
وی با تأکید بر تشخیص و درمان به موقع و مؤثر پوکی استخوان گفت: خانمها پس از یائسگی و در دوران بارداری باید توجه بیشتری به تراکم استخوان خود داشته باشند و با مراجعه به پزشک بتوانند درمان به موقع شروع کنند.
وی با اشاره به اینکه تا پایان هفته آینده بسیج ملی تشخیص به موقع پوکی استخوان در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ادامه دارد گفت: جمعیت کشور رو به سالمندی است و خواه ناخواه در آینده با شیوع بالاتری از این بیماری در جامعه روبرو خواهیم بود.
آقای دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به اینکه ژنتیک و رژیم غذایی در پوکی استخوان بسیار مؤثر هستند افزود: ۷۰ درصد تراکم استخوان را ژنتیک میسازد؛ همچنین مصرف سیگار و فعالیت بدنی نیز در پوکی استخوان تأثیر گذار هستند و به دلیل نقش ژنتیک در پوکی استخوان در دنیا مطالعات زیادی روی این موضوع انجام میدهند.
وی با اشاره به تأثیر مهم کلسیم و ویتامین دی در سلامت استخوانها ادامه داد: در ایران حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم علوم پزشکی تهران درباره علل ابتلا به پوکی استخوان گفت: مسن شدن جمعیت، کاهش فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی نامناسب از عوامل مؤثر در رشد پوکی استخوان در کشور است.
وی همچنین درباره درمان این بیماری گفت: برای درمان پوکی استخوان راهنمای بالینی تدوین شده است و باید از این راهنما برای تشخیص، پیروی کرد، چون پوکی استخوان بیماری خاموشی است و کمتر از ۲۵ درصد مبتلایان در بازه زمانی دو ساله درمان را ادامه میدهند.
آقای دکتر لاریجانی تأکید کرد: در معرض آفتاب قرار گرفتن، ورزش، مصرف کلسیم و ویتامین D در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر هستند، همچنین جلوگیری از سقوط سالمندان در پیشگیری از شکستگی ناشی از پوکی استخوان مؤثر است. همچنین ورزشهایی وجود دارد که در حفظ تعادل فرد کمک میکند و در پیشگیری از سقوط مؤثر است.