با حضور مدیران سازمان توسعه و نوسازی
رونمایی از سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد ایران
سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد ایران با حضور مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رونمایی این سامانه که با هدف شناسایی ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان برای بومی سازی و خودکفایی در قطعات فولادی و آهنی صورت گرفت، اطلاعات نیازمندان و مصرف کنندگان از یک سو و همچنین سازندگان قطعات و همچنین شرکتهای دانش بنیان قرار داده میشود.
براین اساس مصرف کنندگان میتوانند نیازمندیهای خود را از سازندگان دریافت کرده و سازندگان نیز این امکان را دارند تا محصولات خود را در سراسر کشور در این سامانه بارگذاری و به مصرف کنندگان معرفی کنند.
شرکتهای دانش بنیان هم این توانایی را خواهند داشت تا در صورتی که برخی قطعات فولادی و آهنی تولید داخل نداشته باشد ایدههای خود را به سازندگان و همچنین مصرف کنندگان برای بومی سازی آن و رفع نیاز به خارج ارایه کنند.
شرکتهایی که قصد ورود به این سامانه دارند ابتدا باید از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران کد عضویت دریافت کرده و سپس در آن فعالیت خود را آغاز کنند.
به گفته مدیران انجمن فولاد و سازمان ایمیدرو این سامانه میتواند با توجه به شناسایی ظرفیتهای آهنی و فولادی کشور ارزبری به واردات قطعات آهن و فولاد را در آینده بیش از پیش کاهش دهد.
رئیس ایمیدرو:
بررسی مجدد عوارض ۲۵ درصدی صادرات سنگآهن
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی از بررسی دوباره موضوع عوارض ۲۵ درصدی سنگآهن در جلسه ستاد زنجیره فولاد با موافقت وزیر صنعت خبر داد.
خداداد غریبپور در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه جامع بومیسازی زنجیره آهن و فولاد ایران در جمع خبرنگاران افزود: امسال ارزبری تولید هر تن فولاد از ۱۰۰ دلار به ۷۵ دلار رسیده و به این ترتیب در تولید هر تن فولاد، ۲۵ دلار ساخت داخل صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: کاهش نیاز ارزی به واردات در تولیدات صنعتی کشور باعث تقویت استقلال کشور میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت تولید فولاد کشور تا سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید، افزود: امسال ظرفیت تولید فولاد کشور با افزایش ۳ میلیون تنی به ۲۸ میلیون تن خواهد رسید.
غریبپور با بیان اینکه در حال حاضر واردات فولاد خام به کشور نداریم، گفت: در صنعت فولاد به جز در موارد فولاد با آلیاژهای خاصی، واردات صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به صادرات ۹ میلیون تن فولاد در سال گذشته، افزود: امسال سعی داریم، صادرات فولاد را به ۱۰ میلیون تن برسانیم.
به گفته غریب پور ظرفیت تولید فولاد تا پایان سال به ۲۸ میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.