ششمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی ۱۸ و ۱۹ آبان برگزار میشود
آقای سعید سهراب پور افزود: به طور معمول این دانشمندان با کشورهای پیشرفته ارتباط دارند، اما در این نشست که یکی از برنامههای جانبی جایزه مصطفی (ص) است، تلاش میشود فعالیتها میان این افراد در کشورهای اسلامی حمایت و تشویق شود.
وی گفت: مراسم پایانی جایزه مصطفی (ص) ۲۰ آبان در تالار وحدت برگزار میشود.
آقای سهراب پور با بیان اینکه این نشست تاکنون دو بار در ایران برگزار شده است افزود: در سالهای گذشته این نشست در کشورهای مالزی و عمان نیز برگزار شده است.
وی گفت: امسال ۹۴ مهمان از ۳۶ کشور در این نشست حضور دارند که بیشتر آنها از مالزی با ۱۵ نفر، ترکیه با ۹ نفر، پاکستان با ۷ نفر و عمان با ۶ نفر است.
آقای سهراب پور افزود: بیشتر افرادی که در این نشست شرکت میکنند دانشمندان معروفی هستند که برخی از آنان مسئولیتهای اجرایی نیز دارند.
وی گفت: پس از برگزاری افتتاحیه این نشست در ۱۸ آبان نشستهای تخصصی با موضوع سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، آب، انرژی و محیط زیست در پژوهشکده علم و فناوری انرژی دانشگاه شریف، بانوان علم و فناوری در دانشگاه الزهراء (س)، ارتباطات علم در دانشگاه صدا و سیما و تأمین مالی، علم و فناوری در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار میشود.
آقای سهراب پور افزود: دانشمندان حاضر در این نشست در حاشیه حضور در نشستهای تخصصی از برخی مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی نیز بازدید خواهند کرد.
همچنین آقای محمد مهدی جعفری دبیر اجرایی این نشست در سخنانی گفت: ۱۶ رییس دانشگاه از دانشگاههای برتر جهان اسلام و از کشورهای مالزی، ترکیه و پاکستان در این نشست حضور خواهند داشت.
وی افزود: همچنین در این نشست ۳۷ رییس دانشکده، ۸ مدیر موسسه و مرکز تحقیقاتی و ۳ نماینده از سازمانهای بین المللی دارند.
آقای جعفری گفت: تلاش کردیم تا در این نشست مهمترین دانشمندان از دانشگاههای جهان اسلام حضور داشته باشند و همچنین دانشمندان مسلمان مقیم کشورهای غیر اسلامی نیز در نشست این دوره حضور خواهند داشت.
وی افزود: در حاشیه برگزاری این نشست، نشستهای جانبی در دانشگاه امیرکبیر و همچنین پژوهشگاه نفت، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و مرکز تحقیقات مخابرات نیز برگزار میشود.
وی گفت: برای افزایش ارتباط با دانشمندان فراخوانی در خصوص همکاری دانشجویان با دانشمندان حاضر در نشست منتشر کردیم و تاکنون حدود ۲۰۰ نفر در این باره ثبت نام کردند و در حال برنامه ریزی دراین باره هستیم.
آقای شهاب اسفندیاری رییس کمیته ارتباطات علم و فناوری این نشست نیز گفت: نشست کمیته ارتباطات علم یکشنبه ۱۹ آبان در دانشگاه صدا و سیما برگزار میشود.
وی افزود: در این نشست مهمانانی از کشورهای آذربایجان، لبنان، مالزی، اوگاندا، مصر و ایران حضور دارند.
آقای اسفندیاری گفت: در این نشست درباره محورهای مختلف شامل نقش ارتباط علم در پیوند جامعه و علم، مستندسازی علمی و تجارب مستندسازان ایرانی، توسعه شبکههای علمی در جهان اسلام، مدل و روشهای خبرنگاری علمی و نقش روابط عمومی دانشگاهها در ارتباطات علمی بحث و تبادل نظر میشود.
وی افزود: امیدواریم این نشست منجر به تأسیس انجمن خبرنگاران علم در ایران شود.