واعظی: اروپاییها و دیگران درباره برجام مرتب برای ما پیغام میفرستند و همچنان در حال مذاکره هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا اروپاییها توانسته اند نظر ایران را بعد از کاهش تعهدات برجامی جلب کنند، اظهار داشت: هم اروپاییها و هم دیگران مستمر برای ما پیغام میفرستند و در حال مذاکره هستند که قبل از پایان مهلت باقی مانده که دو ماه است به چارچوبی درباره برجام برسیم.
اقای محمود واعظی افزود: مذاکرات ادامه دارد و کمیتهای را رئیس جمهور برای تعیین اقدامات لازم برای برداشتن گام چهارم مشخص کرده است که اگر به توافق مناسب و دلخواهی نرسیم گام چهارم را برداریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال برداشتن گام چهارم وجود دارد، گفت: فعلا در حال مذاکره هستیم و احتمال برداشتن گام چهارم از سوی ایران وجود دارد.
دیدار آقایان روحانی و علی اف؛ فردا
رئیس دفتر رئیس جمهور از سفر ۲۴ ساعته آقای روحانی به باکو از ظهر فردا به منظور شرکت در اجلاس غیرمتعهدها و دیدار و مذاکره اش با رئیس جمهور آذربایجان خبر داد.
آقای محمود واعظی بعد از جلسه هیئت دولت با تبیین علل اهمیت حضور رئیس جمهور در اجلاس غیرمتعهدها گفت: جمهوری اسلامی ایران و این جنبش همکاریهای مختلفی در موضوعات مهم جهانی با هم داشته اند و آنان در شرایط خاص اعم از دوران جنگ تحمیلی و مسائل مرتبط با برجام همواره با صدور بیانیه حمایت خود را از ما اعلام کردند.
وی افزود: به همین علت ما همواره سعی مان بر این است که ارتباط نزدیک تری با جنبش غیرمتعهدها داشته باشیم و تلاش میکنیم که انسجام این جنبش پایدار بماند.
آقای واعظی گفت: از سوی دیگر، رئیس جمهور آذربایجان وزیرشان را به تهران فرستاد و در این جا مذاکراتی با بنده و دیگر دوستان داشت و یکی از خواسته هایشان این بود که آقای روحانی حتما در این اجلاس شرکت کند و این افزون بر دعوتنامهای بود که فرستاده بودند.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: از سوی دیگر آنان خواستند که آقای روحانی وقت موسعی اختصاص دهد تا دو رئیس جمهور بتوانند با استفاده از این فرصت مذاکرات دوجانبه داشته باشند.
وی گفت: در این چارچوب آقای روحانی علاوه بر مذاکره دو جانبه با رئیس جمهور آذربایجان و حضور در اجلاس غیرمتعهدها با برخی روسای کشورهای حاضر در این اجلاس دیدار میکند.
آقای واعظی افزود: سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان حدود ۲۴ ساعته است که ظهر فردا به باکو میرود و جمعه بعد از ظهر باز میگردد.
وی همچنین درباره موضع دولت در خصوص توافق روسای جمهور روسیه و ترکیه درباره شمال سوریه گفت: موضع ما روشن است از یک سو، آن چه که به مسائل امنیتی ترکیه در درگیری با نیروهایی در مرز سوریه مربوط میشود ما نگرانیهای امنیتی آنکارا در این مرزها را به رسمیت میشناسیم و فکر میکنیم که باید مسائل به گونهای پیش برود که این نگرانیهای امنیتی را نداشته باشد.
آقای واعظی تاکید کرد: از سوی دیگر اعتقاد ما بر این است که تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود به گونهای که اینگونه حملات و اقدامات سبب تجزیه این کشور نشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آن چه دیروز توافق شد به این سمت گام برداشته میشود و ما از این که جنگ، دوباره آغاز نمیشود و نیز از اعلام آقایان پوتین و اردوغان مبنی بر این که تصمیمی برای گرفتن خاک سوریه ندارند استقبال میکنیم در آن جا بحث شد که ایران هم برای پایدار ماندن آتش بس در مرز ترکیه و سوریه کمک میکند.
وی همچنین درباره اظهار نارضایتی رئیس جمهور ترکیه از برخی موضع گیریها در ایران در قبال حمله ارتش این کشور به سوریه گفت: این، ارتباطی با موضع دولت ایران ندارد و نوعی تبلیغات و اظهارات پراکنده است، اما به هر حال آقای اردوغان در جای دیگری از موضع گیری آقای روحانی تشکر کرد.
آقای واعظی روابط کشورمان با ترکیه و سوریه را بسیار مطلوب دانست و تاکید کرد: باید مراعات کنیم که با توجه به نقش و جایگاه مان؛ به این درگیریها دامن نزنیم بلکه نقش ما طوری باشد که آرامش ایجاد کنیم و بتوانیم متناسب با روابط خوبمان با دو طرف، نقش میانجیگرانه خود را داشته باشیم و رسانهها نیز باید تا حدی این موضوع را مدنظر قرار دهند.