با ارائه خدمات ارتقا سلامت، پیشگیریهای اولیه و ثانویه میتوانیم در سال ۲۰۲۰ نخستین کشور منطقه باشیم
وی تصریح کرد: افزایش سلامت مردم در راستای ارتقای طول عمر سالم، محافظت مالی از مردم در مقابل مخاطرات هزینهای آنها در برابر بیماری ها، پاسخگویی به نیازهای غیر بهداشتی و غیر درمانی مردم و افزایش کارایی با منابع موجود چهار هدف مهم حوزه سلامت است.
آقای دکتر حریرچی، با بیان اینکه برای رسیدن به این چهار هدف و پوشش همگانی سلامت، باید سطوح خدمت را شامل ارتقا سلامت، آموزش و فرهنگ سازی، پیشگیریهای اولیه و ثانویه، درمان و توانبخشی ارائه کرد، افزود: با رعایت این خدمات در سال ۲۰۲۰ میتوانیم نخستین کشور منطقه باشیم.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به ارتقا سلامت ابتدا باید مواردی مانند چاقی، بی تحرکی، سلامت روان و فشارخون را مورد توجه قرار داد، افزود: افراد مبتلا به فشار خون که خود از آن اطلاعی ندارند، باید شناسایی شوند.
وی، به سه نوع پیری شامل توأم با بیماری، طبیعی بدون بیماری و سالم اشاره کرد و ادامه داد: طبق دانش علمی روز، تا ۸۲ سالگی یک انسان میتواند بدون عارضه و سالم زندگی کند.
آقای دکتر حریرچی گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد مسأله سلامت مردم با اقدامات درمانی اصلاح میشود و ۸۰ تا ۸۵ درصد به ژنتیک، رفتار و مسائل اجتماعی بستگی دارد.