دبیر اجرایی چهارمین همایش بینالمللی جراحیهای چاقی و متابولیک ایران: پژوهشها نشان داده است زمانی که بچهها بین ۶ تا ۹ سالگی مبتلا به چاقی میشوند احتمال ابتلا به چاقی در بزرگسالی به شکل معناداری بیشتر خواهد بود
وی با تأکید بر اینکه موضوع چاقی باید از دوره کودکی کنترل شود ادامه داد: این تخصصها شامل تغذیه، آموزش بهداشت، روانشناسی، جراحی غدد و سایر رشتهها است که به طور قطع فعالان حوزه درمان چاقی بهره بسیاری از برنامههای علمی این همایش خواهند برد.
آقای هاشمی گفت: در کنار این موضوع بحث سیاستگذاریهای جامعه را داریم به این منظور که نهادهای بالادستی دولتی به عنوان متولیان امر بهداشت و سلامت جامعه با توجه به گستردگی شیوع چاقی برنامههایی در این حوزه خواهند داشت.
وی به نشست سیاستگذاری در این همایش اشاره کرد و افزود: از مسؤولان نهادهای زیربط بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان دعوت شده است تا یافتههای روز چاقی را ملاحظه کنند، زیرا در این صورت است که میتوانند در سیاستگذاری با توجه به وضعیت موجود کشور برنامهریزی کنند تا برونده این همایش به نفع سلامت جامعه باشد.
وی درباره مهمترین اهداف و محور این همایش گفت: ارتقای سطح دانش مخاطبان یکی از مهمترین اهداف است، زیرا بحث چاقی کودکان و نوجوانان اهمیت جهانی دارد. با توجه به اینکه چاقی در این گروه باعث اُفت شدید سطح سلامت آنان در بزرگسالی میشود، این اُفت در نهایت کارایی جامعه و بهرهوری آن را پایین میآورد و هزینههایی را به نظام سلامت و اقتصاد کلان کشور وارد میکند.
او افزود: در این همایش جلسات و سخنرانیهایی با تمرکز چاقی کودکان و نوجوانان داریم و از مسؤولان آموزش و پرورش هم دعوت کردیم تا در نشست ما شرکت کنند و درباره این حوزه برنامهریزی مؤثر مبتنی بر واقعیتهای علمی ارائه دهند تا نسل آینده را از خطر این موضوع ایمن بداریم.
آقای هاشمی با تأکید بر اینکه موضوع چاقی باید از دوره کودکی کنترل شود گفت: پژوهشها نشان داده است زمانی که بچهها بین ۶ تا ۹ سالگی مبتلابه چاقی میشوند احتمال ابتلا به چاقی در بزرگسالی به شکل معناداری بیشتر خواهد بود. حتی دوران بارداری مادر نیز در تعیین سرنوشت و میزان اضافه وزن بچه مؤثر است که در این همایش درباره این موضوع نیز بحث خواهد شد.