در جمع خبرنگاران مطرح شد
در صورت تمایل وزارت بهداشت دفن زبالههای بیمارستانی به خودشان واگذار میشود
صدرالدین علیپور در نخستین نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: شهرداری هیچ مسئولیتی در دفن زبالههای بهداشتی ندارد.
مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به زبالههای بیمارستانی و مشکلات زیست محیطی آن افزود: دفن زبالههای پزشکی به صورت قانونی با وزارت بهداشت است و شهرداری تهران مسئولیتی ندارد، اما شهرداری سیستم دفن و ماشین مکانیزه دارد با وزارت بهداشت همکاری میکند.
وی ادامه داد: برای حمل و دفن زبالههای بیمارستانی؛ شهرداری تهران در قبال هر کیلوگرم زباله ۹۰۰ تومان دریافت میکند و در شهر اصفهان برای دفن زبالهها کیلویی ۲۵۰۰ تومان دریافت میشود.
علیپور درباره اینکه قرار بود برای زبالههای بیمارستانی، مرکز بازیافت جداگانهای راه اندازی شود، گفت: پیشنهاد ساخت مرکز بازیافت زباله بیمارستانی را داده ایم و با یک شرکت خارجی قرارداد میبندیم.
وی افزود: موضوع زبالههای بیمارستانی درحال حاضر بلاتکلیف است و هفته آینده قرار است جلسهای با شهردار تهران و وزارت بهداشت برگزار شود.
مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران گفت: طبق نظر استاندار تهران؛ وزارت بهداشت میتواند مرکز مجزایی برای دفن زبالههای بیمارستانی داشته باشد و در صورت تمایل وزارت بهداشت ما حمل و دفن زبالههای بیمارستانی را به خودشان واگذار میکنیم و در صورت واگذاری باید متمرکز با شهرداریها فعالیت کنند.
در نشست خبری مطرح شد رونمایی از طرح کاپ در پایتخت مدیرعامل پسماند شهرداری تهران گفت: در سازمان مدیریت پسماند اقدامات تازهای آغاز شده و طرحی تحت عنوان کاپ (کاهش آلودگی پسماند) در دستور کار قرار گرفته است.
آقای صدرالدین علیپور در نشست خبری از رونمایی طرح کاپ در پایتخت خبر داد و افزود: موضوع پسماند و نظافت شهر از موضوعات اساسی محسوب میشود و در واقع یکی از نشانههای توسعه هر کشور است. اساساً شهرداریها را براساس موضوع نظافت و جمعآوری زباله و پسماند میسنجند.
وی گفت: یکی از مهمترین چالشهای اساسی در حوزه محیط زیست تهران موضوع زباله و پسماند است و بنا داریم در یک برنامهریزی مشخص و مدون به سمت کاهش آلودگی پسماند گام برداریم. رسانهها میتوانند در حوزه فرهنگ سازی سازمان مدیریت پسماند را همراهی کنند.
آقای علیپور ادامه داد: در سه ماهه گذشته و در دوره جدید در سازمان مدیریت پسماند اقدامات آغاز شده و در مراحل اجرای طرح کاپ از تجارب سایر کشورها در حوزه پسماند استفاده شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران ادامه داد: در سایر کشورها در حوزه مدیریت پسماند و با هدف کاهش آن اقداماتی انجام شده است. امیدواریم ما نیز با استفاده از تجارب سایر کشورها میزان زباله روزانه در تهران که ۸ الی ۹ هزار تن است را کاهش دهیم.
وی با اشاره به مخازن جمعآوری زباله در سطح تهران ادامه داد: این مخازن هم اکنون مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است. در واقع ما شاهد زبالهگردی هستیم که این موضوع مورد گلایه شهروندان قرار گرفته است و باید در این حوزه نیز اقداماتی انجام دهیم.
جانمایی مخازن تفکیک زباله در مبدا در ساختمانهای مسکونی آقای علیپور گفت: در طرح جانمایی مخازن تفکیک زباله بنا داریم مخازنی را در مجتمعها و واحدهای مسکونی و همچنین برجها در نظر بگیریم و این مخازن به گونهای طراحی خواهند شد که شهروندان میتواند زبالههایتر و خشک را درون آن بیندازند. پس از آن سازمان مدیریت پسماند زباله خشک آنها را خریداری خواهد کرد.
وی افزود: در برخی از کشورها مخازن به داخل خانهها رفتهاند و هفتهای دو بار تخلیه میشوند. این در حالی است که در برخی از محلهای شهر تهران روزانه ۳ بار مخازن تخلیه و جمعآوری میشود و همین امر مشکلات متعددی از جمله زبالهگردی ایجاد کرده است.
کاهش بوی نامطبوع آرادکوه با اجرای طرح کاپ مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به برخی از اظهارنظرات در خصوص جابجایی سایت آرادکوه گفت: جابجایی این سایت ۵۰ سال پیش توسط تیم آمریکایی انجام گرفت و در واقع مواردی از جمله خاک مناسب و دوری از واحدهای مسکونی از موضوعاتی بوده است که برای انتخاب سایت آرادکوه در نظر گرفته شده بود. هم اکنون جابجایی این سایت سخت و دشوار است چرا که برای انتخاب محل دیگر دو سال زمان نیاز است. علاوه بر آنکه برای راهاندازی سایتی مشابه سایت آرادکوه به اندازه یک سال بودجه شهرداری اعتبار نیاز داریم. با اجرای طرح کاپ بوی نامطبوع آرادکوه ۷۰ الی ۸۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد و این اتفاق تا سال ۱۴۰۰ عملیاتی خواهد شد.
راه اندازی نرم افزار جمع آوری پسماند خشک وی با اشاره به راهاندازی نرم افزار برای جمعآوری پسماندهای خشک گفت: در حال حاضر این طرح به صورت آزمایشی در برخی مناطق تهران انجام میشود علاوه بر آن بنا داریم در آینده نزدیک با یکی از مجموعههای اینترنتی در کشور نرم افزاری را به صورت واحد برای جمعآوری پسماند خشک در تهران طراحی و راهاندازی کنیم.
آقای علیپور با بیان اینکه طرح کاپ یکی از طرحهایی است که موجب کاهش آلودگی پسماند خواهد شد. زمان اجرای این طرح دو سال است و بنا داریم طی این دو سال میزان آلودگی پسماند را کاهش دهیم و با اجرای این طرح حداقل هزار تن از پسماند حجیم کاهش پیدا خواهد کرد.
مجهزشدن ساختمانهای اداری شهرتهران به سیستم تفکیک زباله از مبدا آقای علیپور در ادامه به راهاندازی سیستم پسماند و جمعآوری پسماندهای خشک وتر در سطح شهر اشاره کرد و افزود: در فاز نخست ۹۵۰ ساختمان شهرداری در ۲۲ منطقه تهران به این سیستم مجهز شدهاند. علاوه بر اینکه با بخشنامه استانداری تهران همه ساختمانهای اداری شهر تهران به این سیستم مجهز خواهند شد و هر سه ماه گزارشی را در این بخش ارائه خواهند کرد.
انتقال آرادکوه امکانپذیر نیست مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: انتقال مرکز بازیافت پسماند آرادکوه به نقطه دیگری در خارج از شهر امکانپذیر نیست.
آقای صدرالدین علیپور در نشست خبری افزود: انتقال مرکز پسماند و بازیافت آرادکوه امکانپذیر نیست چرا که این موضوع بسیار هزینهبر میباشد و شهرداری نمیتواند از پس چنین هزینهای برآید.
وی ادامه داد: علاوه بر هزینه بر بودن وجود مکان برای زباله و دیگر موضوعات به این وسعت در نزدیکی شهر تهران برای ما وجود ندارد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به موضوع بوی بد فرودگاه امام خمینی (ره) افزود: طبق مطالعاتی که در یکسال گذشته انجام دادیم بوی بد فرودگاه امام از مرکز بازیافت شهرداری تهران نیست چرا که فاصله آرادکوه تا فرودگاه یازده کیلومتر است و طبق گفتههای کارشناسان هواشناسی ۷۵ درصد جریان هوا در طول سال خلاف مسیر فرودگاه است.
آقای علیپور تصریح کرد: وجود دامداریهای بزرگ، فاضلاب کارخانههای لبنی، کشتارگاهها و زباله سوزیهای اطراف واوان و اسلامشهر از جمله عوامل انتشار بوی بد فرودگاه امام است.