دانشگاه صنعتی اصفهان به عضویت مرکز پژوهشهای هستهای اروپا (CERN)) در آمد.
سیدمهدی ابطحی با بیان اینکه ایران تا به امروز تنها از طریق پژوهشگاه دانشهای بنیادی(IPM)) با سرن در ارتباط بوده است افزود: دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان جزو نخستین مراکزی است که در رشته فیزیک ذرات بنیادی آزمایشگاهی به این پژوهشگاه دانشجو فرستاده و در سالهای گذشته سه نفر از مجموع 15دانش آموخته این رشته از دانشگاه صنعتی اصفهان فارغ التحصیل شده اند.
وی با اشاره به روند پذیرش عضویت این دانشگاه به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی در سرن گفت: با رسمیت یافتن این عضویت، از این پس دانشگاه صنعتی اصفهان می تواند به عنوان رابط همکاری تمامی دانشگاه های کشور با مجموعه فعالیت کند.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه مرکز سرن با سابقه حدود 65سال، هم اکنون بزرگترین و مؤثرترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی است افزود: این مجموعه عظیم علمی بین المللی مهد شکل گیری و پیشبرد آخرین تکنولوژی های بشر در علوم مرتبط با تحقیقات این مرکز به شمار می رود.
وی گفت: تحقیقات، آزمایش ها و پژوهش های انجام شده در این مرکز و کسب جوایز متعدد توسط دانشمندان و پژوهشگران فعال در این نهاد معتبر بین المللی، از جمله ۶جایزه ی نوبل، نشان از اهمیت سرن در عرصه تبادلات علمی دنیا دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: ساخت و به روزرسانی شتابگرها و آشکارسازها با بهره گیری از آخرین یافته های ابررسانایی، علم مواد و مهندسی الکترونیک و خواندن، نگهداری و تحلیل حجم عظیم داده های بزرگ از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این نهاد علمی جهانی است.
وی ادامه داد: همچنین پدید آمدن مفهوم شبکه جهانی وب برای نخستین بار در این مرکز به منظور انتقال اطلاعات و ارتباط دانشمندان آن، نشان از پیشتازی سرن در حوزه آی تی دارد.