قدمهای آسمانی تا امام مهربانی
گرچه سیدکاظم پاهایش را پشت خاکریزهای جنوب جا گذاشته است اما امشب با قدم های آسمانی وارد حرم امام مهربانی ها می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، در بین کاروانیان نگاهم متوجه فردی که روی ویلچر نشسته است میشود.
گویی هنوز سوز و سرمای پائیزی جادهها او را از تب و تاب زیارت نینداخته است.
دستانش آنقدر کِرِخ شده که دیگر سردی دایره فلزی چرخهای ویلچرش را هم احساس نمیکند.
نگاهش به عمق جاده است همانجایی که در انتهایش گنبدی طلایی رنگ را مجسم میکند.
تازه بعد از سه شبانه روز به دل جاده زدن به کنار تابلویی رسیده که نوشته: مشهد ۲۳کیلومتر.
اشک در چشمانش حدقه زده است، آهسته دستش را بر روی سینه میگذارد و زیر لب میگوید: السلام علیک یا اباالحسن یا علی ابن موسی الرضا علیه السلام و رحمت الله و برکاته.
در کاروان به نام سید معروف است.
کم کم همه هم ولایتیهای سیدکاظم نیز میرسند و دور هم جمع میشوند.
گویا قرارشان زیر همین تابلو بوده است.
پیش نماز مسجد ده آباد در حالیکه افراد دور را جلوتر فرا میخواند میگوید: برادرا و خواهرا همه رسیدند؟ کسی جانمونده؟
- هزار متر جلوتر میقات الرضاس؛ امشب نماز و شام و خواب همگی میهمان آقا امام هشتم(ع) هستیم.
با گفتن این جمله ولولهای در کاروان افتاد. همه خوشحال بودند.
همه به ویژه سیدکاظم. او هم در حالی که از خوشحالی در پوستش نمیگنجید دستهایش را رو به آسمان بلند کرد و گفت: خدایا شکرت ... چقدر زود حاجتم رو دادی! ... هنوز حرم آقا نرسیده خود امام هشتم(ع) ما رو میهمان کرد!
هنوز جمله سیدکامل نشده بود که حاج آقای پیش نماز گفت: هر کی شنید صلوات بلندی بفرسته.
کاروانیان صلواتی فرستادند و بلافاصله به سمت محلی که حاج آقای محمدی گفته بود حرکت کردند.
میقات الرضا(ع) بسیار شلوغ بود. حاج آقا در حالیکه نامهای در دست دارد وارد دفتر مجتمع میشود و دقایقی بعد همه ما به همراه سید کاظم زیر سقف میقات در حال زدودن خستگی راه هستیم.
در آنجا با رئیس هیئت مدیره این مجتمع هم کلام شدم. سید محمد تشکری میگوید: در دهه آخر صفر امسال اسکان و تغذیه بیش از ۱۵۰هزار زائر رضوی را با کمک ۴۰۰خدمه پیشبینی کردهایم.
در بین ازدحام مردم با یکی از اعضای جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده رضوی آشنا میشوم.
او میگوید: ۶۰ ایستگاه صلواتی بین راهی در مبادی ورودی خراسان رضوی برای خدمت رسانی به زائران بارگاه امام رضا علیه السّلام مستقر شده اند.
او که خودش را حسین رضایی معرفی میکند ادامه میدهد: ۲۰هزار خادم در ۲۸۰ ایستگاه صلواتی خدماتی مانند: اسکان، توزیع غذا، میان وعده، خدمات فرهنگی و درمانی را در ایّام پایانی صفر به زائران پیاده در ۸۰۰کیلومتر از جادههای استان به زائران پیاده رضوی ارائه میکنند.
در راه عشق با پای پیاده
شب را در میقات الرضا(ع) استراحت کردیم، نماز صبح را خواندیم و پس از صرف صبحانه دوباره مسیر را ادامه دادیم.
در بین راه با علی خورشیدی یکی از همکاروانیها همصحبت شدم. از او پرسیدم که طی این همه راه آنهم با پای پیاده سخت نیست و او پاسخ داد: اگر از آسمان برف و باران مدام ببارد هیچچیز باعث نمیشود که حتی لحظهای در این مسیر و رفتنم به حرم امام رضا(ع) شک کنم.
او میگوید: سه سال است که پیاپی این مسیر را با همه مشکلاتی که دارد طی میکنم تا در عزاداری امام رضا(ع) در مشهد شرکت کنم؛ این مسافت سخت است، اما عشق امام رضا همه چیز را برایم آسان کرده است.
از او میپرسم به مشهد که رسیدی وقتی چشمت به گنبد امام رضا(ع) افتاد از ایشان چه میخواهی؟
اشک در چشمانش حلقه میزند و میگوید: چشمم که به گنبد امام رضا(ع) روشن شود اول سلامتی و ظهور آقا امام زمان(عج) و بعد شفای همه بیماران را خواهم خواست.
او را بادل شکسته و چشمهای اشکبارش تنها میگذارم و به راه عاشقی ادامه میدهم.
همراهِ قدیمیِ پیاده روی ها
یکی از همراهانم رادیوی کوچکی دارد و اخبار گوش میکند؛ گوینده خبر در حال گفتن خبری درباره پیاده روی دهه پایانی صفر است او می گوید: به گفته استاندار خراسان رضوی همه دستگاههای اجرایی استان از آمادگی کامل برای میزبانی زائران دهه آخر صفر برخوردارند.
رزم حسینی با اشاره به پیش بینی حضور ۸میلیون زائر رضوی در ایام شهادت حضرت رضا(ع) در مشهد مقدس میافزاید: بیش از ۵۰۰هزار نفر از این تعداد را زائران پیاده تشکیل میدهند.
او با اشاره به اینکه ۲۴گروه عملیاتی جمعیت هلال احمر از ۱۶ استان کشور به کمک گروههای امدادی خراسان رضوی آمدهاند ادامه داد: در همین رابطه ۱۰۳پایگاه سیار امداد و نجات در مسیرهای جادهای استان مستقر شدهاند.
گوینده اخبار میگوید: همچنین بیش از ۱۶۰دستگاه تاکسی در مشهد مقدس اعلام آمادگی کرده اند تا در این ایام به صورت صلواتی زائران پیاده رضوی را جا به جا کنند.
او از پیش بینی ۱۳مرکز اسکان اضطراری برای زائران پیاده رضوی در مشهد خبر داد و در پایان میگوید: با توجه به شرایط متغیر جوی و کاهش دما به زائران پیاده دهه آخر صفر توصیه میکنیم پوشاک گرم به همراه داشته باشند.
از همکاروانیم تشکر میکنم که اجازه داد به اخبار امروز گوش بدهم او هم میگوید: همین رادیو همراه قدیمی برای من در بیشتر پیاده روی ها به ویژه در راهپیمایی اربعین پارسال بود.
او که خودش را احمدی معرفی میکند ادامه میدهد: کربلایی و مشهدی شدن این روزهای مردم ما هم حکایت غریبیست، باید راه بیفتی و با پای دل به قافله زائران پیاده بپیوندی.
او میگوید: فرقی نمیکند اهل کجایی چرا که همه اهالی این قافله نَسَبشان نه به مبدأ که به مقصدشان برمیگردد.
جاذبه مغناطيس حرم مطهر رضوی
بی شک همایشهایی همچون پیادهروی بزرگ اربعین در کشور عراق و پیاده روی سالروز شهادت امام رضا علیه السلام صحنههای مهمی برای قدرتنمایی شیعه تبدیل شده است.
حرکتهای عظیمی که یک اقدام بسیار بزرگ در مقابله با همه تهاجمات و تهدیدات دشمنان در حوزههای گوناگون اعم از تهدیدات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی است.
در این بین گرچه راهپیمایی بزرگ اربعین از نجف تا کربلا حس و حال عجیبی دارد، اما بی شک جاذبه مغناطیس حرم مطهر رضوی نیز این روزها هر انسان دلداده و شیفته اهل بیت(ع) را به سوی مشهد مقدس میکشاند؛ و تو اگر این روزها به جادهها و راههای منتهی به این شهر سری بزنی میتوانی سیل مردمی را ببینی که از گوشه کنار کشور در سرما و گرما به سمت حرم امام رضا علیه السلام در حال حرکتند.
روستایی و شهری، زن و مرد، کودک و سالخورده، پیر و جوان، و همچنین تعداد بسیار زیادی از مردم را میبینی که خود را وقف خدمترسانی به این زائران کرده اند.
در موکبها بی منت به زائران خدمت میکنند. از آب و غذا گرفته تا چای و میوه و دیگر نذورات، اینها همه هدیه خانوادههای عاشق به زائران رضوی است.
حتی زنان روستایی هم در تنور خانههایشان نان میپزند و بین زائران پیاده امام رضا علیه السلام توزیع میکنند.
همه آنها یک عشق مشترک دارند و در حالیکه رضا جانم رضا جان را زیر لب زمزمه میکنند به سمت قبله معشوق خود حرکت میکنند.
اما در موکبها حکایتی دیگر از عشق به امام هشتم در حال شکل گیری است. در برخی از آنها خدمات درمانی و بهداشتی ارائه میدهند، پاهای پرآبله و زخمی زائران پیاده را پانسمان میکنند، جایی دیگر لباسهایشان را میشویند، در کنار چادری دیگر کفشهای زائران را تعمیر میکنند و واکس میزنند.
در چادری دیگر زائران رضوی را ماساژ میدهند و از همه مهمتر تا موکب بعدی با لبخند و سلام و صلوات آنها را بدرقه میکنند.
با یک روحانی در کاروان هم کلام میشوم. او میگوید: این عجیب نیست؟ واقعاً که عجیب است، اصلاً چیزی شبیه معجزه است؟ کجای دنیا این گونه است؟
او ادامه میدهد: زیارت امام هشتم در دهه پایانی صفر فقط یک کار مستحبی نیست، فقط یک زیارت نیست، یک حرکت بزرگ فرهنگی و یک موج عظیم است که در دل خود هزاران پیام دارد.
دهه پایانی صفر، دهه شفاعت
حجت الاسلام موسوی می گوید: در دهه پایانی صفر که به نام دهه شفاعت نامگذاری شده همچون سنت همه ساله بسیاری از شیفتگان و عاشقان حضرت علیبن موسیالرضا(ع) به مناسبت شهادت این امام همام با پای پیاده در قالب کاروانها، دستهجات و هیئات مذهبی خود را به مرقد مطهر ایشان میرسانند تا در این مصیبت بزرگ شرکت کنند و در این مکان مقدس با فرزند گرامیشان حضرت جواد الائمه(ع) و امام زمان (عج) همناله شوند.
امضاء امام رضا(ع) مجوز ورود به کربلا
او با اشاره به اینکه بزرگترین آرزوی همه شیعیان رفتن به کربلاست ادامه میدهد: ابویمان همیشه میگفت: اگر دلت برای زیارت حضرت ابوالفضل (ع) پر میکشد تذکره ورود به کربلا را امام رضا (ع) باید امضا کند.
با این نیت در این راه پا گذاشته تا امام رضا (ع) اجازه سفرم را صادر کند.
پایان یک سفر رویاییامسال زودتر از سالهای قبل به مشهد رسیدیم.
گرچه پاسی از شب گذشته، اما خیابانهای شهر همچنان شلوغ است.
کفش هایم را درآوردم و همراه سید کاظم که گویی امشب دست دلش را گرفته و به اتفاق او میخواهد روانه حرم جانان شود حس و حال عجیبی داریم.
نسیم ملایمی صورت جان و دلمان را نوازش میدهد.
سید با ویلچرش به سمت بالا خیابان میآید. از دور گنبد طلائی و منارههای حرمی دیده میشود که بیشک دیدن آن آرزوی هر زائر عاشقی بوده و تن و جان آدمی را جلا میدهد.
اشکها بر گونههای تفتیده من و سید جاری شده و این نه آب چشم که در اصل همان تکههای قلب ماست که سرازیر میشود.
گرچه سیدکاظم پاهایش را پشت خاکریزهای جنوب جا گذاشته، اما امشب با قدمهای آسمانی وارد حرم امام مهربانیها میشود.