رئیس سازمان امور دانشجویی از ارتقای ۱۰۲ خوابگاه و ۴۹ آشپزخانه در دانشگاههای کشور خبر داد
وی افزود: حداکثر تا پایان سال ۹۹ تمام آشپزخانههای دانشگاههای کشور ارتقای کیفیت خواهند یافت.
آقای دکتر صدیقی با اشاره به حجم بالای پخت و توزیع غذا بین دانشجویان کشور گفت: اگر تنها نیمی از دانشجویان در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم غذای دانشجویی میل کنند، سالانه ۱۲۶ میلیون وعده غذا در آشپزخانه دانشگاهی کشور پخت و توزیع شده است.
وی اضافه کرد: در مهر امسال ۱۵ میلیون وعده غذا در آشپزخانههای دانشگاههای وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری پخت و توزیع شد که با توجه به این حجم زیاد یک تا دو مورد مشکل تا حدودی طبیعی است، اما تلاش میکنیم این موارد نیز اتفاق نیفتد، زیرا تک تک دانشجویان ما سرمایههای کشورند و باید از آنان حمایت شود.
آقای دکتر صدیقی در زمینه اجرای طرحهای زود بازده در بخش تربیت بدنی دانشگاههای کشور نیز گفت: امسال ۳۵ زمین چمن مصنوعی افتتاح شده یا به زودی افتتاح میشود و ۲۵ زمین چمن دیگر نیز ساخته خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۳۰ زمین ورزشی رو باز نیز با استفاده از کف پوش آماده شده و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد تا سرانه فضای ورزشی آنان مناسبتر شود.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: فعالیتهای مشاورهای در کارنامه سلامت (جسمی وروحی) برای تمام دانشجویان ورودی ۹۹-۹۸ تهیه میشود.
وی اضافه کرد: در بخش تربیت بدنی نیز پایش تندرستی به منظور تشخیص شرایط اسکلتی دانشجویان و پیشنهاد ورزشهای مناسب به آنان در ۷۱ دانشگاه کشور آغاز شده است که سال آینده در تمام دانشگاههای کشور اجرا خواهد شد.
ارتقای سرانه رفاهی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویی بر لزوم ارتقای سرانه رفاهی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای تأکید کرد.
آقای دکتر مجتبی صدیقی در حاشیه نشست همکاری با دانشگاه فنی و حرفهای در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: با همکاری سازمان برنامه و بودجه سرانه رفاهی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای تا پایان دولت دوازدهم همانند دیگر دانشجویان خواهد شد.
وی با ابراز تأسف از اینکه عقب ماندگی مشهودی در سرانه رفاهی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای در مقایسه با دیگر دانشجویان دانشگاههای زیر مجموعه علوم، تحقیقات و فناوری وجود دارد افزود: این دانشگاه از سال ۹۰ از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شد و شیوه مدیریت آن تغییر کرد.
آقای دکتر صدیقی با بیان اینکه این دانشگاه مهارت محور است که یکی از بخشهای اصلی آموزش عالی کشور است گفت: از آنجا که دانش آموختگان این دانشگاه بیشتر و راحتتر وارد بازار کار میشوند باید از نظر بودجه ملی نیز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری بر لزوم توسعه خدمات رفاهی در دانشگاه فنی و حرفهای به منظور افزایش انگیزه برای جذب دانشجو تأکید کرد و افزود: باید برای انتخاب رشتههای مهارتی در جامعه و بین خانوادهها فرهنگ سازی شود و رسانهها در این فرهنگ سازی نقش ویژهای دارند.
آقای دکتر صدیقی اضافه کرد: جامعه باید بین دانش آموختگان بیکار در رشتههای نظری و دانش آموختگان متخصص و مهارت آموخته که به راحتی وارد بازار کار میشوند انتخاب کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اختیارات مناسب دانشگاه فنی و حرفهای در زمینه تدوین سرفصلهای آموزشی با مجوز شورای برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این دانشگاه تاکنون موفق به تدوین ۴۱ سرفصل درسی متناسب با شرایط و نیاز روز شده است و این روند ادامه دارد.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: در زمینه شورای انضباطی و کمیسیون موارد خاص نیز این دانشگاه نیازمند اختیارات بیشتر به منظور تسریع در خدمات رسانی به دانشجویان است تا دیگر نیاز به مراجعه به ادارات وزارت علوم در مراکز استانها نداشته باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویی گفت: ارتقای خوابگاه ها، آشپزخانهها و مجموعههای تربیت بدنی بیش از ۱۷۰ دانشکده زیر مجموعه دانشگاه فنی و حرفهای در سراسر کشور ضروریست.
وی درباره اجرای قانون برنامه ششم توسعه برای آموزش مهارت به ۳۰ درصد از دانشجویان کشور نیز افزود: ظرفیتهای خالی دانشگاه فنی و حرفهای در کنار ظرفیتهای دانشگاه جامع علمی و کاربردی در صورت استقبال دانشجویان از دورههای کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مهارت آموزی امکان تحقق این هدف را فراهم خواهد آورد.