به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی در آستانه هفته پدافند غیرعامل (هشتم تا ۱۴ آبان)، در نشست خبری با اشاره به اینکه کشور به الگوی جامعی از بازدارندگی رسیده است، افزود: در لایههای مختلف تهدید علیه کشور و حوزههای نظامی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی و سایبری به صورت کامل پایداری خود را نشان دادیم.
سردار جلالی با اشاره به اینکه ما توانسته ایم برای اولین بار در سطح بین المللی پاسخ ابرقدرتها را بدهیم، گفت: با هوشیاری، آمادگی و عمل توانستیم گزینههای دشمن را غیرفعال کنیم.
وی افزود: در بخش غیرنظامی هم هماهنگی خوبی را با سازمانهای مختلف در حوزه پدافند غیرعامل ایجاد شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل از آمادگی سازمانهای مختلف در حوزه پدافند غیرعامل در سال گذشته خبر داد و گفت: در حوزههای مختلف دستگاههای اجرایی با آموزش، مانور، رزمایش و برنامه ریزی؛ آمادگیها ارتقا یافته است.
سردار جلالی درباره کارکرد صدا و سیما در بخش علایم یا سیگنالها نیز گفت: کارکرد اصلی صدا و سیما تداوم ارسال اطلاعات از مرکز به نواحی مختلف کشور است و تلاش میکنیم شبکه موازی با سازمان در بخش علایم رسانی با فیبر نوری ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه سالانه چندین بار این سامانه را تبیین و کنترل میکنیم، گفت: با فرضیههای مختلف تلاش میکنیم، پایداری را حفظ و کنترل کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به آمادگی بسیار خوب صدا و سیما در رزمایش آمادگی افزود: امسال نیز در هفته پدافند غیرعامل رزمایشی در بخش آمادگی و ارتقا برگزار خواهیم کرد.
سردار جلالی با اشاره به الزام شهر هوشمند بومی، گفت: شرکتهای دانش بنیان مختلفی آمادگی دارند در این بخش فعالیت کنند.
وی افزود: کارهای هوشمندسازی باید روند ملایمتر و هوشمندانه تری داشته باشد تا از قابلیتهای آن استفاده کنیم.
سردار جلالی با اشاره به نیاز به کارخانه، منزل، تاسیسات و ماشین آلات هوشمند، گفت: هوشمندی از فناوریهای جدیدی است که با توجه به رعایت یکسری الزامات قابلیت اجرایی دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به همکاری سازمان پدافند غیرعامل و وزارت دفاع گفت: آزمایشهای سختی در آزمایشگاه مرجع پدافند غیرعامل برای بومی سازی این فناوری اجرا شده است.
سند راهبردی پدافند غیرعامل شهری آماده اجراست رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: سند راهبردی پدافند غیرعامل شهری تصویب شده و آماده ابلاغ و اجراست.
سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی در آستانه هفته پدافند غیرعامل (هشتم تا ۱۴ آبانماه)، در نشست خبری افزود: پدافند غیرعامل، نوعی دفاع از مردم، کشور و زیرساختهای کشور است که در آن از تجهیزات نظامی استفاده نمیشود.
سردار جلالی در مورد اهمیت مدیریت ارز رمزها و استفاده از پول الکترونیک نیز گفت: ما نمیتوانیم خود را از این امکان محروم کنیم، اما باید مدیریت آن را در دست داشته باشیم.
وی همچنین با بیان اینکه امسال رزمایش بیولوژیک را در خراسان رضوی برگزار خواهیم کرد، گفت: امسال ۲۵ رزمایش شهری، ۵۰ رزمایش استانی و دو رزمایش نیز در صداوسیما برگزار شد و با هماهنگی وزارت کشور برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت که بالغ بر ۵۱ شهر است، طرح مطالعات پدافند شهری تعریف کردهایم.
وی تصریح کرد: در پدافند زیستی، سند مرزبانی تعریف کردیم که ورود و خروج ویروس و میکروبهای خطرناک به کشور را با همکاری ۲۰ دستگاه مسئول با محوریت وزارت کشور به صورت یک برنامه اجرایی، تا پایان امسال بهعنوان اولویت نخست کنترل کنیم.
مدیریت شبکههای اجتماعی ضروری است رئیس سازمان پدافند غیرعامل: دستگیری روح الله زم سرشبکه کانال معاند آمدنیوز نشان داد که اهمیت شبکههای اجتماعی در حد یک مرکز حیاتی در کشور مهم است.
سردار «غلامرضا جلالی» در نشست خبری همچنین درباره هشدارهای سالیان پیش سازمان پدافند غیرعامل به مسئولان کشور پیرامون استفاده نکردن از گوشیهای هوشمند، گفت: نمیتوانیم بگوییم امروز مسئولان و مدیران تمام دستگاههای کشور این مورد را رعایت کردهاند اما طبق بررسیهایی که اخیرا انجام دادیم، دیدیم که موضوع استفاده نکردن مسئولان از گوشیهای هوشمند، در مراکز مهم و حیاتی کشور رعایت میشود.
وی ادامه داد: تاکنون مواردی که در حوزه «بیوتروریسم» به سازمان پدافند غیرعامل ارجاع شده، به عنوان بیوتروریسم قابل اثبات نبوده اما ممکن است این موارد مشکوک بوده باشد اما قابلیت اثبات را نداشت.
سردار جلالی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از کارکردها در حوزههای مختلف کشور، در شرایط قطعی اینترنت به کارکرد خود ادامه میدهد، عنوان کرد: باید مشخص کنیم در کدام حوزهها وابسته هستیم و برای رفع وابستگی در این حوزهها، برنامه تدوین کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه در سال گذشته علاوه بر برگزاری ۳۸۰ رزمایش در مدارس سطح کشور، هزار رزمایش قطع برق نیز از سوی سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد، افزود: در سال ۹۷، مانور تخلیه جمعیت را در جزیره خارک با موفقیت برگزار کردیم و با فرض حمله دشمن، تمام جمعیت جزیره خارک را از شهر خارج کردیم.
وی ادامه داد: آمریکاییها در مدت گذشته چند بار گفتند که ما سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک در فراز خلیج فارس را با حمله سایبری به مراکز و تاسیسات ایران پاسخ دادیم اما وقتی که ما کنترلها را انجام دادیم دیدیم که هیچآسیبی از ناحیه حمله دشمن در حوزه سایبری ندیدهایم و نیویورک تایمز آمریکا هم نوشت «یا قدرت پدافندی ایران خیلی قوی شده یا اینکه توان آفندی ضعیف شده است».
سردار جلالی تصریح کرد: ما امروز توانستهایم قدرت حملات سایبری دشمنان را کاملا کنترل کنیم.
تقویت پدافند غیرعامل با رونق تولید رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: رونق تولید ملی و کاهش وابستگی به تقویت پدافند غیرعامل کمک میکند.
سردار «غلامرضا جلالی» در نشست خبری اظهار کرد: مراسم گرامیداشت پدافند غیرعامل از سال ۱۳۹۱ تاکنون با توجه به اهداف و دستاوردهای آن در آبان ماه هر سال در برنامههای سالانه سازمان پدافند غیرعامل منظور شده است.
وی افزود: با توجه به رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت اجرای برنامههای پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدهای فرارو و شیوههای تهاجم دشمنان و همچنین لزوم درک و احساس مشترک مسئولان، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی، امید است با روحیه جهادی و مقاومت، اقدام بسیجی و مدیریت انقلابی و کارآمد، در تعمیق و نهادینه سازی فرهنگ پدافند غیرعامل به منظور مصونیت بخشی تاب آوری و ایمنسازی زیرساختهای حیاتی کشور اقدامات شایسته بکنیم.
سردار جلالی با بیان اینکه «پدافند غیرعامل مقاومت و بازدارندگی با رونق تولید (دفاع همهجانبه نظامی _ غیرنظامی)» شعار امسال هفته پدافند غیرعامل خواهد بود، گفت: در سال ۱۳۹۸ هفته گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل از چهارشنبه ۸ آبان تا سهشنبه ۱۴ آبان برگزار میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: مهمترین هدف از گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، تبیین نقش و جایگاه و معرفی ضرورتها، کارکردها و دستاوردهای پدافند غیرعامل با گفتمانسازی عمومی و تخصصی و نهادینهسازی آن در سطح جامعه است.
وی ادامه داد: در تقویم امسال گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، ۸ آبان روز «حفظ سرمایههای شهری کشور با مشارکت مردمی و پدافند شهری»، ۹ آبان روز «حفظ سرمایههای ملی در برابر تهدیدات با خودباوری و اقتدار علمی و همه جانبه»، ۱۰ آبان روز «صیانت از مردم در برابر تهدیدات دشمن» و «پدافند مردم محور»، ۱۱ آبان روز «مصون سازی زیرساختهای کشور با تفکر بسیجی روحیه جهادی و مقاومت» و «پدافند کالبدی»، ۱۲ آبان روز «جامعه سالم و آماده در برابر تهدیدات نوین» و «پدافند زیستی»، ۱۳ آبان روز «استحکامبخشی و صیانت از زیرساختهای سایبری کشور» و «پدافند سایبری» و ۱۴ آبان روز «پدافند غیرعامل، مقاومت و بازدارندگی با رونق تولید» نامگذاری شده است.
رونمایی شبیهساز تهدیدهای سایبری در هفته پدافند غیرعامل
رئیس سازمان پدافند غیرعامل از رونمایی شبیهساز تهدیدهای سایبری در هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل خبر داد.
سردار «غلامرضا جلالی» در نشست خبری گفت: همزمان با هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل، رزمایش دانشآموزی در یک دبیرستان پسرانه تهران، رزمایش قطع برق و آزمایش مولدهای اضطراری در مرکز توزیع برق تهران، رزمایش ملی پایداری علایم رسانی (سیگنال رسانی) در سازمان صدا و سیما و همچنین رزمایش پرتوی تهران در سایت تهران سازمان انرژی هستهای اجرا خواهد شد.
وی گفت: رونمایی از شبیهساز تهدیدهای سایبری از دیگر برنامههای سازمان پدافند غیرعامل خواهد بود که ۱۴ آبان در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما انجام خواهد شد.
سردار جلالی با بیان اینکه امروز تهدیدهای پیش روی ما، تهدیدهایی «مردممحور» شده است، گفت: ابزارهای رسانهای و تبلیغاتی، اصلیترین ابزار دشمنان جمهوری اسلامی ایران برای اجرای تهدیدهای مردممحور است.
وی با بیان اینکه تهدیدهای مردممحور ممکن است در حوزههای نظامی، اقتصادی، سایبری و حتی حوزههای امنیتی و سیاسی باشد، افزود: امروز دشمنان، تهدیدها را در ذات فناوریها شکل میدهند؛ صاحبان فناوری، قابلیتهای نفوذ، مدیریت و کنترل را در فناوریهای خود شکل میدهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه ما باید تهدیدها و فرصتهای فناوریها را بشناسیم، گفت: سازمان پدافند غیرعامل، فناوری را قبل از آنکه به کشور وارد شود رصد میکند، فرصتها و تهدیدهای آن را شناسایی میکند و برای آن نقشه راه ارائه میدهد.
سردار جلالی گفت: سازمان پدافند غیرعامل از سال گذشته تا امروز در پنج حوزه «سایبری»، «پدافند زیستی»، «پدافند شیمیایی»، «پدافند هستهای»، «پایداریمولدهای برق در شرایط قطع برق» و موضوعهای «مردممحور» رزمایش برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از کارکردها در حوزههای مختلف کشور، در شرایط قطعی اینترنت به کارکرد خود ادامه میدهند، بیان کرد: ما باید مشخص کنیم در کدام حوزهها وابسته هستیم و برای رفع وابستگی در این حوزهها، برنامه تدوین کنیم.