عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی:
ثبات ارز نتیجه تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی
عضو اتاق بازرگانی ایران: ثبات امروز در بازار ارز، محصول تعامل بخش خصوصی با بانک مرکزی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران گفت: ثبات امروز در بازار ارز، محصول تعامل سازنده بخش خصوصی با بانک مرکزی است که باید این روند ادامه یابد.
آرش علوی افزود: زمانی که نرخ ۴۲۰۰ تومان به عنوان بهای دلار تعیین شد، بخش خصوصی مخالفت خود را به صراحت اعلام کرد و امروز عواقب ناشی از این انتخاب را میبینیم. به نظر باید مشروح جلسهای که در آن نرخ ۴۲۰۰ تومان انتخاب شد، منتشر شود تا ببینیم این رقم چگونه انتخاب شد و چرا امروز هیچکس مسئولیت آن را نمیپذیرد.
این فعال اقتصادی مشکل امروز سامانه نیما را مربوط به مکانیسم آن دانست و اضافه کرد: کار کردن در این مکانیسم ریسک بالایی دارد و آوردن پول به این سامانه به دلیل همین ریسک بالا، گران تمام میشود.
علوی به استرداد مالیات بر ارزشافزوده اشاره و از عطف به ماسبق شدن آن بر اساس لایحه بودجه ۹۸ انتقاد کرد.
وی افزود: در این شرایط که نقدینگی برای بنگاههای اقتصادی اهمیت بالایی دارد، استرداد مالیات بر ارزش افزوده خود به معضلی جدی تبدیل شده و بخشی از منابع بنگاهها را در دست دولت بلوکه کرده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران همچنین گفت: همه برنامهریزیهای بخش خصوصی بر اساس نرخ ارز انجام میشود. توجه داشته باشیم که ثبات در نرخ ارز هم جایز نیست، زیرا این نرخ باید به صورت شناور تغییر کند تا دوباره همان تجربههای گذشته رخ ندهد.
وی از بانک مرکزی خواست تا محدودیتهای غیرضروری را حذف کند و اجازه دهد فعال اقتصادی با سهولت بیشتری فعالیتها و برنامههای خود را پیگیری کند.
سیامک پیربابایی، نایبرئیس مجمع واردات نیز در این نشست با اشاره به پیشی گرفتن میزان عرضه ارز نسبت به تقاضا در سامانه نیما و بروز نشانههای امیدوارکننده در صحنه اقتصادی کشور خطاب به رئیسکل بانک مرکزی، گفت: بدون شک در شرایط همراه با آرامش و ثبات، دولت بیش از گذشته به بدنه اصیل بخش خصوصی نیاز دارد پس نباید اجازه دهید بیش از این فضا از دست افراد باسابقه و خبره خارج شود.
وی ادامه داد: قواعد و ضوابطی را که این چند وقت برای شرایط خاص در نظر گرفته بودید باید تسهیل کنید. این وضعیت احتیاج به بازنگری دارد. محدودیتها و ممنوعیتهای یک سال گذشته را کاهش دهید تا سطح اعتمادها بالا رود.