استان مرکزی باتولید سالانه 54 هزار تن گوشت و 330 هزار تن شیر خام به لحاظ تولیدات دام و طیور از استانهای شاخص کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت : این استان به لحاظ کشاورزی و تولیدات دام و طیور از شاخص های مهمی برخوردار است .
مجید آذر افزود : در استان مرکزی سالانه 54هزار تن گوشت قرمز و 330 هزار تن شیرخام در بخش کشاورزی تولید می شود.
وی همچنین گفت: استان مرکزی دارای 30 هزار راس دام سنگین ، 170 هزار راس دام دو رگ ، یک میلیون و 700 هزار راس دام سبک است و 190 هزار راس گوساله پرواری که از سایر استانها نیز به استان وارد می شود که پس از طی دوره پرواری به سایر استان ها و به ویژه بازارهای پرمصرف تهران صادر می شود .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در ادامه افزود: سالانه بیش از 200 هزار تن نهاده در بخش دام استان مرکزی مصرف می شود که حدود پنج هزار میلیارد تومان ارزش تولیدات بخش دامی کشور است که این مهم نشان می دهد باید توجه ویژه ای به این بخش شود .
آذر تاکید کرد : در حال حاضر تولیدات بیشتر در بافت های سنتی استان انجام می شود که می طلبد با پیشرفت های خاصی که حاصل شده ، نوع نگرشمان تغییر کند و باید اذعان داشت شرایط تولیدکنندگان به لحاظ صادرات و افزایش قیمت در بخش شیر و صنایع لبنی در سال جاری نسبت به مشابه پارسال مطلوب تر شده است .
وی با بیان اینکه ، تولید و قیمت گوشت دام زنده در کشور با مشکلاتی مواجه است گفت : باید تمهیدات ویژه ای اتخاذ شود تا امکان صادرات دام زنده و خرید گوشت توسط شرکت پشتیبانی امور دام صورت گیرد تا دامداران با انباشته شدن دام مواجه نشوند و هزینه هنگفتی به دامداران تحمیل نشود .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی به اجرای طرح هویت گذاری دام نیز اشاره ای کرد و افزود : در ده سال گذشته دولت به دنبال هویت دار کردن دام ها بوده که امسال این موضوع به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته که این مهم باید با همکاری اتحادیه ، صندوق بیمه و اداره کل دامپزشکی با جدیت پیگیری شود .
آذر گفت : بحث مهم بیمه اجباری هم به عنوان دستورالعمل مقام عالی وزارت در اردیبهشت امسال ابلاغ شده که باید به صورت فراگیر در دامداری ها انجام و به عنوان تنها چتر حمایتی دولت به منظور حمایت از دامداران با نگاه خاص و ویژه ای دنبال شود .