کشاورز مهابادی در زمین کشاورزی خود اقدام به کشت پیاز زعفران کرده تا ضمن بهره مندی از خواص این گیاه، جایگزینی مناسب برای محصولات پرآب بر باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، روستای تنگ باله که در 25 کیلومتری مهاباد جایی که در آن کشاورز مهابادی نخستین گام اساسی را در تغییر الگوی کشت برداشته است.
آقای بهادری از نخستین کشاورزان منطقه است که با کشت زعفران در زمینی به مساحت 5 هزار متر مربع، برای افزایش درآمد خود و کاهش مصرف آب عملا پای کار آمده است.
مجری طرح کشت گلخانه ای زعفران در کشور و مشاور این طرح می گوید:گیاه زعفران در زمانی به بهره برداری می رسد که نیازی به آبیاری ندارد بنابراین می توان از آن به عنوان محصولی مناسب در مناطق مختلف کشور که تا حدودی دچار تنش های آبی هستند بهره برد.
کوهستانی اضافه کرد: با کشت این محصول سال اول به بازگشت هزینه ها و از سال دوم به بعد به بازدهی بسیار مطلوب در هزینه ها و تولید پیاز زعفران دست پیدا خواهیم کرد. سازمان جهادکشاورزی هم برای رونق کشت زعفران بنامه های حمایتی در دستور کار دارد .
سعیدیان معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد میگوید:جهادکشاورزی برای حمایت از طرح الگوی کشت زمین های کشاورزی و محصولات آب بر، تسهیلات ویژه ای را به کشاورزان پرداخت می کند تا ضمن حمایت از اجرای این طرح گامی موثر در خصوص کاهش مصرف آب و نیز تقویت کشاورزی منطقه بردارد.
27 هکتار از اراضی مستعد آذربایجان غربی پارسال زیرکشت زعفران رفت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان غربی هم گفت:پارسال 27 هکتار از اراضی مستعد استان زیر کشت این گیاه رفته است که تولید بالغ بر 42 کیلوگرم را به همراه داشته است.
کرامتی افزود: برنامه ریزی برای سال 98 افزایش 15 هکتار دیگر به مزارع کشت زعفران در استان است، همچنین برای کشاورزانی که اقدام به کشت این محصول کنند از محل تسهیلات و نیز تامین پیازچه سالم اقداماتی از سوی جهادکشاورزی صورت می گیرد.
کشورمان با ۱۰۵ هزار و ۲۷۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران تولید حدود 90 درصد این طلای سرخ را در جهان در اختیار دارد .