گزارش اختصاصی
::پورحاجی-قاچاق حیات وحش
تجارت غیر قانونی گونه های نادر حیات وحش در جنوب شرق آسیا رونق تازه ای گرفته است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، تجارت غیر قانونی گونه های نادر حیات وحش این روزها در جنوب شرق آسیا رونق تازه ای گرفته است.
قاچاقچیان حیات وحش با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، خریداران زیادی از سراسر دنیا را تشویق به سفارش و خرید چند صد گونه نادر و متنوع جانوران جنوب شرق آسیا می کنند. آنان در فضای مجازی به قاچاق گسترده انواع حشرات، پرندگان، خزندگان و پستانداران رو به انقراض روی آورده اند.
براساس آمارها در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها کامبوج با فروش بیش از ده هزار عاج فیل به عنوان یکی از مراکز بزرگ فروش و قاچاق اینترنتی حیات وحش در جهان و اصلی ترین مرکز تجارت گونه های حیوانات در منطقه جنوب شرق آسیا نام خود را تثبیت کرد.
آگهی فروش حیوانات متعلق به زیست بوم جنوب شرق آسیا از طریق شبکه های اجتماعی گردش زیادی پیدا کرده است به طوری که بر اساس آمارهای ارائه شده ، تجارت غیر قانونی حیات وحش به سومین تجارت پرسود در دنیا بویژه در منطقه جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.
علمای دولت های مالزی و اندونزی بارها برای مبارزه با قاچاق حیات وحش و جلوگیری از نابودی گونه های نادر در معرض انقراض، شکار ، زنده گیری و خرید و فروش این جانوران را خلاف شرع اعلام کرده اند.
ضعف قانون و نبود مجازات های سنگین و بازدارنده موجب شده قاچاقچیان با سودهای کلانی که از قاچاق حیات وحش به جیب می زنند به راحتی از پس محکومیت های سبک برآیند.
براساس گزارش صندوق بین المللی پول طبیعت، تجارت غیر قانونی حیات وحش در منطقه جنوب شرق آسیا با سود کلان سالانه ۲۳ میلیارد دلار بی سر و صدا و راحت انجام می شود.
مصاحبه ها
1- آرناپی - پلیس حیات وحش سولاوسی
2- دکتر واندا براون - کارشناس محیط زیست سازمان ملل
3- محمد فوزی - پلیس گمرک فرودگاه کوالالامپور
4- اظهر عبدالحمید - عضو حفاظت گونه های نادر حیات وحش کوالالامپور