مدیر پژوهش کارخانجات مخابرات ایران (کما) در شیراز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: محققان این کارخانه پس از ۸ سال تلاش و تحقیق موفق شده اند برای نخستین بار در ایران سامانه هوشمند برنامه ریزی و آبیاری درختان را طراحی و تولید کنند.
بهرامی افزود: این سامانه بر اساس اینترنت اشیا ساخته شده است که باغدارها فقط با داشتن یک سیم کارت و اینترنت، بدون حضور در باغ میتوانند همه شرایط درخت هایشان را کنترل کنند.
وی گفت: سامانه هوشمند آبیاری، نه تنها ۳۰ درصد مصرف آب، ۴۰ درصد مصرف انرژی و هزینههای نگهداری باغ را کاهش میدهد بلکه بهره وری و میزان تولید محصول را ۵۰ درصد افزایش میدهد.
مدیر پژوهش کارخانجات مخابرات ایران (کما) در شیراز با بیان این که آبیاری منظم با این سامانه در باغ ها، سبب جلوگیری از فرسودگی خاک و خارج شدن کودهای درختان میشود.
بهرامی گفت: این سامانه بر اساس دما، رطوبت و میزان بارش، میزان مصرف آب را برای هر گیاه به تناسب شرایط آن مشخص میکند.
مدیر پژوهش کارخانجات مخابرات ایران (کما) در شیراز گفت: سامانه هوشمند آبیاری هم برای باغ به صورت اتوماتیک برنامه ریزی میکند و هم زبان گویای درخت برای اعلام نیازهای آن و شرایط باغ به کشاورزان است.
بهرامی افزود: این سیستم هوشمند با سنجیدن شرایط گیاه نه تنها زمان دقیق سم و کوددهی را به باغدار اعلام میکند بلکه با تشخیص زمان سرمازدگی به صورت خودکار شروع به آب دادن و بالا بردن رطوبت برای جلوگیری از سرمازدگی میکند.
وی با بیان این که در حال حاضر این سامانه در خارج از ایران بیشتر از درون کشور متقاضی دارد افزود: در حال صادرات این محصول هستیم در حالی که در داخل کشور وزارت جهاد کشاورزی حمایت چندانی از این محصول نکرده اند.
مدیر پژوهش کارخانجات مخابرات ایران (کما) در شیراز گفت: این سامانه تا دوسال آینده به یک سیستم دفع آفات با کمک امواج مجهز میشود.