در راستای احیای دریاچه ارومیه
صرفه جویی ۳۱ درصدی آب در آبریز دریاچه ارومیه
معاون وزیر جهاد کشاورزی: این کاهش مصرف با همکاری جوامع محلی در آب مصرفی بخش کشاورزی تا ۳۱ درصد در حوزه آبریز دریاچه ارومیه صرفه جویی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، عباس کشاورز معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در نشست تخصصی بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه که در سالن جلسات پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار شد با اشاره به اینکه صرفه جویی ۴۰ درصدی آب در بخش کشاورزی، یکی از طرحهای ۲۷ گانه ستاد احیای دریاچه ارومیه برای نجات دریاچه بود، گفت: با همکاری جوامع محلی در آب مصرفی بخش کشاورزی تا ۳۱ درصد در حوزه آبریز دریاچه ارومیه صرفه جویی شده است.
کشاورز با اشاره به طرفیت بالای محصول سیب در استان گفت: ستاد احیای دریاچه، برنامهای برای کاهش تولید این محصول مهم در استان ندارد بلکه پیشنهاد داده است برای کاهش مصرف آب، باغداران از فناوریهای نوین آبیاری استفاده کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ورود بخش خصوصی در بخش بازاریابی، صنایع تبدیلی و بسته بندی میتواند کشاورزی آذربایجان غربی را رونق بخشد.
کشاورز در ادامه به آب بر بودن دو محصول خیار و گوجه فرنگی اشاره کرد که در آذربایجان غربی نیز بسیار کشت میشود اشاره کرد و گفت: برای کمک به احیای دریاچه ارومیه، ۷۰ درصد این دو محصول باید به صورت گلخانهای کشت شوند.
تجریشی، مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این نشست، تثبیت تراز دریاچه ارومیه را یک موفقیت در بهبود وضعیت دریاچه عنوان و اضافه کرد: مرحله دوم احیای دریاچه ارومیه جایگزینی محصولات آب بر و مرحله سوم نیز تلاش برای رساندن دریاچه به تراز اکولوژیک آن است.
تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه یکهزار و ۲۷۴ متر است که با تراز فعلی دریاچه ارومیه کمتر از ۳ متر فاصله دارد.
سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی هم در گفتگو با خبرنگار صداوسیما تراز کنونی دریاچه ارومیه را ۱۲۷۰/۲۶ متر اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک متر افزایش یافته است.
سالانه و در روزهای ۲۳ و ۲۴ مهرماه نشستهای تخصصی برای بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه برگزار میشود.