رئیس شورای اسلامی شهر تهران : روزمرگی اصلیترین خطر مدیریت شهری است و باید دستاوردهای عینی ارائه کنیم.
محسن هاشمی افزود: هزینههای جاری مدیریت شهری سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان است که صرف پرداخت حقوق ومزایای کارکنان وهزینههای نگهداشت شهر میشود و اگر در کنار این رقم سنگین هزینههای جاری؛ فعالیت عمرانی و توسعه زیرساختهای شهری صورت نگیرد نه تنها در مدیریت شهری بهبودی رخ نمیدهد، بلکه به دلیل استهلاک زیرساختها و تجهیزات موجود، وضعیت آینده از امروز بدتر خواهد شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حوزه حمل ونقل عمومی، ما حدود ۶ هزار اتوبوس در تهران داریم که در ۵ سال گذشته به این اتوبوسها اضافه نشده است، گفت: اگر عمر مفید یک اتوبوس را حداکثر ۱۵ سال در نظر بگیریم دو هزار دستگاه از این اتوبوسها طی ۵ سال گذشته مستهلک شده اند. یا در مترو ما کمتر از ۱۷۰ قطار از حدود هشت سال قبل داشتیم که با توجه به افزایش خطوط باید این تعداد به ۴۰۰ رام میرسید، ولی این اتفاق رخ نداده و همان قطارها با تعمیرات در حال فعالیت هستند و برای خطوط جدید مجبور به استفاده از قطارهای سایر خطوط شدیم.
وی ادامه داد: سرانههای خدماتی شهری در تهران، حدود یک سوم استاندارد است و در بسیاری از محلات ما خدمات ضروری مانند سرویسهای بهداشتی، میادین میوه وتره بار، ایستگاه آتش نشانی، ایستگاه تاکسی و اتوبوس و سایر خدمات مورد نیاز را نداریم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه نمیتوانیم همه مشکلات مربوط به روزمرگی در مدیریت را به گردن مسایل مالی بیندازیم، اظهار داشت: در وصول درامدها هم دچار همین روزمرگی هستیم و بدلیل فقدان قدرت تصمیم گیری وشجاعت مدیران رده بالا، هم ایجاد نارضایتی در شهروندان و هم رانت وفساد در سطوح پایین رخ میدهد و پولی که باید به حساب شهرداری برود صرف کمیسیون، شیرینی و .. میشود.
وی ادامه داد: بخشی از اقدامات توسعهای هم نیازی به پول نقد یا بودجه نقدی ندارد، بطور نمونه احداث خطوط مترو یا پروژههای مشارکتی نظیر پارکینگ مجاور مصلی یا مجتمع مجاور تونل امیرکبیر یا پایانهها صرفا با تصمیم گیریهای مناسب و از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و تامین مالی سیستم بانکی قابل اجراست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر در طول دوسال گذشته، دستگاههای خودکار حفار مترو را که میتوانست بدون بودجه نقد فعالیت کند، بجای اینکه رها کنیم و از ۴ دستگاه، دو دستگاه از تهران به بیرون برده شود، بکار میگرفتیم، طی دوسال میتوانستیم ۳۰ کیلومتر مترو حفر کنیم در حالی که در عمل در این دوسال ۳ کیلومتر تونل مترو هم نساخته ایم.
محسن هاشمی انتظار اصلی از مدیریت شهری را برجا گذاشتن دستاوردهای عینی و عملی دانست و افزود: این تنها با واقعگرایی وعملگرایی در مدیریت بدست میآید و فعالیتهای تبلیغاتی و نمایشی تنها اثر کوتاه مدت و محدود دارد، یک مدیر شهرداری در سطح ناحیه، منطقه، سازمان و مرکز باید ببیند که چه مشکل ومعضلی را میتواند با امکانات ومحدودیتهای موجود انجام دهد و این روند است که مدیر را از روزمرگی خارج میکند.
محسن هاشمی گفت:شخصا اعتقاد دارم در همین شرایط سخت اقتصادی هم اگر به تولید داخل و استفاده از ظرفیتهای ایران اعتماد واتکا داشته باشیم میتوانیم خیلی از مسایل را حل کنیم و باید از همه ظرفیتهای نظام که مهمترین بخش آن اراده و حمایت مقام معظم رهبری از تولید داخلی، همراهی دولت ورییس جمهور و سایر ارکان کشور است، استفاده کنیم.
تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان
شهردار تهران : با اجرای برنامههای پیش بینی شده در مورد پادگان ۰۶ تلاش میکنیم هدیهای را به مناسبت هفدهم ربیع به تهرانیها تقدیم کنیم.
آقای پیروز حناچی در همایش فصلی مدیران شهرداری تهران که با حضور رئیس و چند تن از اعضای شورایشهر در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: یکی از روزهای خوب کاری من تلقی میشود؛ چه در دوران دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری و چه حالا که در شهرداری هستم برای اینکه در مورد «پادگان ۰۶» به گونهای توافق کردیم که همه بتوانند بهرهای ببرند.
وی افزود: در این توافق ستاد کل نیروهای مسلح بهترین هدیه را به مردم تهران داد، «پادگان ۰۶» با ارزشترین پادگان کشور تلقی میشود و طوری برنامهریزی شد تا بتوانیم پارکی مثل پارک ملت در آن احداث کنیم.
اقای حناچی گفت: از همه افرادی که در دولت و نهادهای دیگر برای این مهم زحمت کشیدند قدردانی میکنم چرا که کار بزرگی انجام شد.