به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری رویترز، صدراعظم آلمان گفت: موضع اروپا همچنان همان حفظ توافقنامه اتمی ایران است.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در کنفرانس خبری مشترک خود با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در پاریس اظهار داشت: مایلم بخاطر این دعوت از شما سپاسگزاری کنم. در واقع می توانم بگویم گویا این هفته، هفته فرانسوی بود؛ به طوری که یکشنبه در پاریس و چهارشنبه در تولوز و شاید هم پنج شنبه و جمعه در بروکسل باشیم. خلاصه یک هفته خوب اروپایی برای آلمان و فرانسه بوده است که به گفته شما باید هم همین طور باشد. زیرا هم اکنون ما در مرحله تعیین کننده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به سر می بریم. یک بار دیگر تصمیم داریم در این باره با هم گفتگو کنیم؛ هرچند مذاکرات در این خصوص همچنان در بروکسل نیز در جریان است. حالا باید ببینیم آیا می توانیم برداشت یکسانی را در این زمینه نمایندگی کنیم.
وی افزود: ما در مورد مناقشات بین المللی نیز با هم تبادل نظر خواهیم کرد. همان طور که رئیس جمهور (فرانسه) گفت او یکساعتی با رئیس جمهور اردوغان صحبت کرده است. طبیعی است ترکیه از یکسری منافع امنیتی مجاز برای خود برخوردار باشد. با این حال، هم من و هم دولت جمهوری فدرال آلمان معتقدیم باید به این رویکرد تهاجمی پایان داده شود. زیرا این رویکرد، تبعات انسانی خود را دارد و ضمنا موجب تقویت داعش می شود؛ آنهم پس از آنکه با قوت و قدرت تمام با آنها مبارزه شد که البته بسیار قابل ملاحظه است. باید در این زمینه (ترکیه) نیز راهکارهای دیگری را مد نظر قرار داد.
صدراعظم آلمان سپس گفت: در خصوص گروه چهارجانبه نرماندی و پیشرفتهای توافقنامه مینسک نیز با یکدیگر گفتگو خواهیم کرد و طبعا در این مورد، این طور نبوده است که فقط طی روزهای اخیر واجد اهمیت شده باشد. این مساله، رئیس جمهور مکرون را بسیار درگیر خود کرده است. یکی از این مسائل، موضع اروپا برای حفظ توافقنامه اتمی ایران است. اینها یعنی آنکه ما به شدت سرگرم دستورکارهای سیاست خارجی اروپا هستیم. او خاطر نشان کرد: به دنبال آن هستیم که شورای وزیران آلمان و فرانسه از آمادگی بسیار خوبی برخوردار باشند. این نخستین دیدار شورای وزیران دو کشور بعد از یکسالگی پیمان (مودت) «آخن» (میان آلمان و فرانسه) است. می خواهیم طرحهای مختلفی را در حوزه های مختلف مد نظر قرار دهیم. اینکه تاکنون تاکجا پیشرفت کرده ایم و در کجاها باید قویتر حاضر شویم؟ معتقدم کانون تلاشهای مشترک ما بر مساله حفاظت از آب و هوا و مطالبات زیست محیطی متمرکز است. البته مسائل تجاری، پژوهشی، هوش مصنوعی و مسائل مربوط به دفاع مشترک نیز در دستورکارمان قرار دارند. ما بر آنیم که برگزیت می تواند برای رقابت، ظرفیت ساز باشد. اروپا باید در کنار چین، آمریکا و انگلیس خود را نشان دهد. این یعنی آنکه باید سریعتر و متمرکزتر کار کنیم. کمیسیون جدید اروپا به ریاست اورزولا فون دِرلاین باید به سرعت توانمند شود. معتقدم دستورکاری که فون درلاین اعلام کرده است می تواند برای نیل به مطالباتمان در اروپا مناسب باشد. از آنجا که همه جا آن طور که البته باید باشیم، پیشتاز نیستیم بنابراین لازم است آلمان و فرانسه، نقش خود را به عنوان موتور (اروپا) بازی کنند و این چیزی است که دقیقا می خواهیم در این دیدار در موردش صحبت کنیم. از نطق شما سپاسگزارم. ما روز چهارشنبه به شکلی امیدوارانه می توانیم در شورای اروپا نشان دهیم آلمان و فرانسه، جزء بخشها و قسمتهای خوب اروپا محسوب می شوند.