پایان نخستین ماه از پائیز، پایان برداشت انگور از تاکستانهاست و دوشاب یا همان شیره انگور یکی از محصولات تاکستانهای آذربایجان غربی در این فصل است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، دوشاب یکی از فرآورده های مغذی و پرخاصیت
دوشاب یا همان شیره انگور از آب انگور سفید و انگور عسگری به عمل می آید.
آب این دو نوع انگور با خاکی مخصوص برای شفافیت بیتشر آب انگور و دوشاب ترکیب می شود و برای 10ساعت قبل از پخت دوشاب باقی می ماند.
پخت دوشاب در شهر ارومیه قدمتی به بلندای تاریخ دارد و راسته دوشابچه خانا نشانگر تأثیر این محصول در اقتصاد مردم شهر ارومیه و استان دارد.
نه تنها راسته دوشابچه خانا در مرکز شهر ارومیه در فهرست آثار ملی ثبت شده بلکه شیوه تهیه دوشاب نیز در سال1390 در ردیف میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
شیره انگور که غذای خاگینه مهمترین و خوشمزه ترین غذایی است که می توان با آن پخت، بر روی سیستم قلبی عروقی، سیستم عصبی، کنترل استرس، بهبود شرایط خواب و بهبود شرایط رشد و نمو و تقویت دیگر ارگانهای بدن تاثیر دارد.