باغ وحش مشهد باید اصلاح یا تعطیل شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی گفت: زنجیره ناقص
تورج همتی افزود: اجرا نشدن پروتکل های محیط زیست، تکمیل نشدن حلقه مدیریت زیست محیطی و خلاءهایی که در ارائه استانداردها و قوانین زیست محیطی در باغ وحش مشهد وجود دارد، عامل تلف شدن گونه های ارزشمند در این باغ وحش و نیز شنیدن اخبار ناخوشایند برای دوست داران محیط زیست شده است.
وی باغ وحش مشهد را مسئول تلف شدن هفت توله ببر در خرداد ماه امسال می دانیم و علت اصلی آن هم رعایت پروتکل های محیط زیست و قوانین اعلام شده به این مجموعه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی گفت: باید ارکان مدیریتی باغ وحش تخصص گرا باشند و نیروهایی که با مباحث باغ وحش و نگهداری از گونه ها سر و کار دارند اطلاعات فنی و تخصصی باشند و به کارگیری چنین نیروهایی وظیفه مجموعه باغ وحش مشهد است.
همتی افزود: حضور دامپزشکان دارای تجربه، متخصص و بدون هیچ گونه وابستگی به مجموعه باغ وحش شرط نخست برای تامین امنیت و حفاظت از گونه های جانوری موجود در باغ وحش مشهد است.
وی تاکید کرد: ادامه فعالیت این مجموعه مستلزم حضور یک مدیر مجرب زیست محیطی، حضور دامپزشک مستقل و انجام اصلاحات محیط زیستی در باغ وحش مشهد است و در صورت عدم اجرای این موارد تعطیلی باغ وحش مشهد قطعی است.
خرداد ماه امسال هفت توله ببر تازه متولد شده در باغ وحش مشهد تلف شدند که دامپزشک باغ وحش علت مرگ آنها را عفونت تنفسی و علت مرگ یک توله دیگر را حمله شدید مادر عنوان کرد.
کمیته حقیقت یاب مرگ هفت توله ببر نیز از ۲۷مرداد ماه امسال تشکیل شده است.
باغ وحش مشهد سال۱۳۳۹ در محدوده خواجه ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد مستقر شد.
این مکان به عنوان بزرگترین باغ وحش ایران دارای بیشترین گونههای جانوری است که از آن جمله میتوان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانداران دیگر اشاره کرد.
هم اکنون ۱۰۷گونه شامل ۶۴گونه بومی و ۴۳گونه غیربومی و ۶۸۰نمونه جانوری شامل ۲۴۰پستاندار، ۳۹۳پرنده و ۴۷خزنده و دوزیست در باغ وحش مشهد نگهداری می شود.