رئیس سازمان فضایی ایران از ایجاد ۴ پارک گردشگری فضایی در چهار شهر کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مرتضی براری در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان فضایی ایران و منطقه آزاد قشم برای ایجاد پارک فضائی در دره ستارگان این منطقه، گفت: تپه مریخی دامغان که کوههایی شبیه سیاره مریخ دارد، کوههای مریخی چابهار، گندم بریان کرمان و منطقه نیاسر کاشان به دلیل آسمان پاک و جذابش، برای مکانهایی برای ایجاد پارک گردشگری فضاپایه انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه در قرآن ۲۲۰ آیه اشاره مستقیم به آسمان و فضا دارد و در سند توسعه هوا و فضا مصوب شورای انقلاب فرهنگی و پیوست نقشه جامع علمی کشور، اشاره مستقیم به کشف اسرار خلقت شده است افزود: ما باید بسترهایی را فراهم کنیم که اندیشمندان و متخصصان عرصه آسمان و نجوم به این موضوع بپردازند.
آقای براری دره ستارگان قشم را بستری برای جذب گردشگر نجوم و آسمان که علاقهمندان فراوانی دارد بیان کرد و افزود: ایجاد پارک فضائی در قشم میتواند به جذب گردشگران خارجی نیز کمک کند.
وی با بیان اینکه بسیاری سرمایه گذاران خارجی علاقه مندیهای خود را برای سرمایه گذاری در این حوزه نشان داده اند گفت: سال ۲۰۲۲ میلادی، اوج پارکهای گردشگری فضائی است که در چهار نقطه دنیا، پارک فضاپایه گشایش خواهد یافت.
رئیس سازمان فضایی ایران ابراز امیدواری کرد: منطقه آزاد قشم، یکی از این مناطق و بستری برای جذب گردشگر داخلی و خارجی باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم نیز در این باره گفت: پیش بینی ما این است که استقبال خوبی از پارک فضایی شود.
آقای حمیدرضا مومنی افزود: هم اکنون دره ستارگان یکی از پربازدیدترین سایتها در قشم است، اما خیلی پایه علمی و تحقیقاتی ندارد و علاقه مندان به عنوان گردشگر عادی از این منطقه بازدید میکنند.
وی ابراز امیدواری کرد که ظرفیتهای خوبی در پارک گردشگری فضایی در دره ستارگان قشم، ایجاد شود.
نخستین پارک فضایی کشور در جزیره قشم
سازمان فضایی ایران و سازمان منطقه آزاد قشم، به منظور ایجاد منطقه گردشگری فضایی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
این تفاهم نامه با رویکرد طراحی و ایجاد منطقه گردشگری فضایی و به عنوان نخستین پارک فضایی کشور در قشم، با حضور مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران و حمیدرضا مومنی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در تهران امضا شد.
بر اساس این تفاهم نامه، برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری منطقه آزاد قشم از جمله، ظرفیتهای طبیعی موجود در دره ستارگان و آسمان مناسب این جزیره در هنگام شب برای مقصد گردشگری داخلی و خارجی و منطقه گردشگری فضایی، در سه مرحله، تعریف، جانمایی و برنامه ریزی میشود.
طبق این تفاهمنامه، دو طرف در زمینه طراحی کلان و راهبردی تدوین برنامه گردشگری فضایی، مطالعات پیش امکان سنجی و ارائه تجربیات کشورهای دیگر به متقاضیان سرمایه گذاری این طرح در جزیره قشم کمک خواهند کرد.
برگزاری برنامههای کارشناسی و تعیین محتوای علمی با توجه به جذابیت حوزه فضا برای گردشگر و تورهای تخصصی و همچنین حضور کارشناسان علمی و استقرار تلسکوپ در مکانهایی مانند دره ستارگان به ویژه در موقعیتهای زمانی خاص هم از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.
جزیره قشم ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف دارد و موقعیت مکانی این منطقه در کشور موجب شده تا یکی از مراکز فضایی کشور در این جزیره استراتژیک خلیج فارس ایجاد شود ضمن اینکه میتوان با استفاده از همین ظرفیت ها، به رشد و شکوفایی هرچه بیشتر آن کمک کرد و سازمان فضایی ایران نیز براساس قابلیتهای جغرافیایی این منطقه، این جزیره زیبا در جنوب کشور را برای ایجاد یکی از مراکز فضایی خود انتخاب کرده است.