نمایش خاتون پس از اجرا در پردیس تئاتر تهران، قرار است همزمان با دهه آخر صفر از ۲۸ مهر تا ۷ آبان در اردستان اصفهان به روی صحنه رود
آقای حسین عالم بخش درباره داستان خاتون افزود: این نمایش برشی از تاریخ کربلا است که به بررسی اوضاع سیاسی اجتماعی مردم زمان دولت بنی امیه بعد از واقعه عاشورا در شام میپردازد.
وی ادامه داد: خاتون در واقع تأثیر استقامت و صبر اسرای کربلا را روایت و بررسی میکند و برشی از سفر کاروان در راه بازگشت به دیار خود از کربلا است و در این میان رشادت بانوی صبر و استقامت و دردانه ابا عبدالله الحسین حضرت رقیه علیها السلام به تصویر کشیده میشود.
کارگردان خاتون یادآور شد: داستان نمایش «خاتون» در مورد «بی بی آسیه» است که مقابل قصر یزید در شهر شام خرابهای دارد و به هیچ وجه حاضر نمیشود آن را به مأموران دولتی یزید بفروشد، ماجرایی که سعی میکند وجود مبارک «حضرت رقیه (س)» را به تصویر کشد و مخاطب را با خود همراه میکند.
آقای عالم بخش خاطرنشان کرد: نمایش «خاتون» از اسناد موثق تاریخ اسلام درباره بازگشت اسرای کربلا و محوریت زندگی «حضرت رقیه (س)» نشأت گرفته است.
وی افزود: ما در این نمایش تلاش کردیم محتوایی مذهبی را در قالبی با اصول و مبانی تئاتری به صحنه بریم و امیدواریم این ماجرای غمگین خوب از آب در آمده باشد، زیرا دغدغه ما این بود که مفاهیم تئاتری در چارچوب صحیح مذهبی و دینی روی صحنه برود.
این نویسنده فیلمنامه گفت: خیلی از کارهای از این دست، این قابلیت را دارند که در دیگر شهرها حتی دیگر کشورها مانند سوریه، عراق، لبنان هم اجرا شوند تا پیام کربلاییان را به گوش دنیا برسانند.
در نمایش خاتون بازیگرانی از جمله آقایان فرهاد بشارتی، علی برجی، منوچهر علی پور و امید زندگانی و خانمها بهار ارجمند، عطیه غبیشاوی و کیمیا ملائی ایفای نقش میکنند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «خرابه معروف شام در کنار قصر سبز یزید، مدتی از رفتن اسرا از شهر میگذرد و مسؤولان حکومتی برای خرید آن خرابه به نزد آسیه پیرزن صاحب ویرانه میآیند؛ «آریحا» دختر کوچک نصرانی که یتیم است و نزد عمویش یوحنا که تاجر جوانی است به آنجا رفت و آمد دارد و با همبازی خود در حجرهای مشغول بازی است، مأموران حکومت در هنگام حضور در خرابه با حمیده یکی از غسالههای شهر که همدم آسیه است و یوحنا برخورد میکنند و .