به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان در گفتگوی ویژه بخش خبری ساعت 20 صدا و سیمای مرکز گیلان گفت : بر اساس پیش بینی ها تعاون گران امسال 50 میلیون دلار کالا به خارج از استان و کشور صادر خواهند کرد که 30 میلیون دلار آن در 6 ماهه نخست محقق شد.
عباس علیزاده با بیان اینکه تعاونی های گیلان بر طبق امکانات و ظرفیت هایی که دارند در فعالیت های اقتصادی و صادرات استان مشارکت دارند افزود : سال 96 تعاونی های گیلان 18 میلیون دلار ، سال 97 ، 32 میلیون دلار کالا به خارج استان صادر کردند.
وی اضافه کرد : گیلان 2 هزار و 500 تعاونی فعال با 323 هزار عضو دارد که 32 هزار نفر در آن به کار مشغولند.
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت : تعاونی های گیلان در زمینه های معدن ، کشاورزی ، اعتبارات ، مصرف ، صنایع دستی و فرش فعالیت می کنند.
عباس علیزاده افزود : به رغم نبود برنامه ریزی خاصی برای تعاونی های گیلان بر اساس آمایش سرزمینی ، تعاونی هی استان بر اساس اولویت هایی که در شهرستان ها وجود دارد مشغول بکارند.
وی اضافه کرد : بر اساس اصل 44 ، 25 درصد فعالیت های اقتصادی بر عهده تعاونی ها است و در گیلان این رقم زیر 10 درصد است که البته بر اساس امکانات موجود این آمار نشان دهنده توانمندی آن هاست زیرا این آمار در استان های دیگر 5 تا 7 درصد است.
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان از هدف گذاری فعالیت تعاونی های گیلان در سال آینده خبر داد و گفت : سال آینده صادرات تعاونی های استان را به 100 میلیون دلار خواهد رسید.
عباس علیزاده افزود : برای ارتقای فعالیت تعاونی ها ، رسانه ها به ویژه رسانه ملی سهم به سزایی در اطلاع رسانی و پوشش خبری دارد که البته ما از رسانه ملی انتظار داریم مردم را برای ورود در این بخش تشویق کند.
وی بازار یابی و فروش محصولات را مشکل بیشتر تعاونگران استان دانست و اضافه کرد : اتاق تعاون و اتحادیه ها با اختیارات قانونی می توانند مواد اولیه تعاونی ها را تامین و بازار فروش را برای محصولات شان مهیا کنند.
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان در ادامه از برنامه ریزی برای ایجاد اتصال شبکه تولید از تولید تا مصرف سخن گفت و افزود : اتاق تعاون و تعاونی ها با یک برنامه ریزی خوب و ایجاد پیوستگی حتی در زمینه تولیدات بخش خصوصی می توانند بر اساس نیازمندی های مردم ، زنجیره تولید را به مصرف متصل کرده ، محصولات تولیدی را با کمترین قیمت به بازار مصرف عرضه کنند.
عباس علیزاده به نقش کلیدی اتاق تعاون اشاره کرد و گفت : این اتاق مرجع اتصال تعاونی ها و اتحادیه ها است تا بر اساس نیاز ، مزیت و تسهیلات بیشتری را در اختیار تعاونی ها قرار دهد.
وی اضافه کرد : اگر کسی علاقمند به تاسیس تعاونی باشد بر اساس طرح مورد نظر ، باید تحصیلات و تجربه کافی داشته باشد تا قیمت اولیه محصول یا کالا را برآورد کرده و به میزان 10 درصد این قیمت ، سرمایه گذاری کند و ما بقیه سرمایه را در قالب تسهیلات در اختیارش می گذاریم.
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه بر اساس سند توسعه بخش تعاون مصوبه هیات دولت ، 50 درصد زمین های قابل کشت باید احیاء و در اختیار تعاون گران قرار بگیرد گفت : شاید به دلیل محدودیت زمین های در اختیار دولت این امر در استان تاکنون محقق نشده است.
عباس علیزاده با اشاره به تشکیل شرکت های تعاونی توسعه عمران در استان افزود : بر اساس موافقت استاندار گیلان قرار است 10 تا 50 درصد از زمین ها به علاوه آب بندان هایی که در اختیار دولت است برای زراعت چوب در در اختیار تعاون گران توسعه عمران شهرستان قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه گیلان در زمینه تاسیس شرکت های تعاونی توسعه عمران در ابتدای راه است اضافه کرد : موفق شدیم 2 شرکت تعاونی توسعه عمران در سال 96 و 5 شرکت هم سال 97 به ثبت برسانیم.
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت : بر اساس مصوبه وزارت جهاد کشاورزی ، 40 درصد توزیع محصولات کشاورزی هر استان باید به فروشگاه های تعاونی سپرده شود ولی تاکنون هیچ تفاهم نامه ای کشوری در خصوص این موضوع وجود ندارد و این در حالیست که در بازارهای شلوغی همانند بازار شب عید ، جهاد کشاورزی بیشتر فروش محصولات کشاورزی استان را به فروشگاه های تعاونی روستایی واگذار می کند.
عباس علیزاده در پایان از آموزش رایگان تعاون گران بر اساس نیازمندی های استان خبر داد و افزود : پارسال از تعاون گران برای شرکت در کلاس های آموزشی دعوت کردیم که توانستیم بیش از 54 هزار نفر- ساعت رایگان آموزش دهیم.
دبیر اتاق تعاون گیلان هم در گفتگویی تلفنی با بخش گفتگوی ویژه خبری ساعت 20 شبکه باران گفت : اتاق تعاون به عنوان یک نهاد پشتیبان تعاونی ها خودش مشکلات ساختاری دارد که باید به روز شده و بر اساس نیازهای مردم خدمات ارائه دهد.
اسماعیل حسینی با بیان اینکه بخشی از مشکلات تعاونی ها به دستگاه های اجرایی استان مربوط است اضافه کرد : به رغم معافیت های مالیاتی که در کشور برای تعاونی ها در نظر گرفته شده است ، برخی دستگاه ها مانع محقق شدن این معافیت ها می شوند و از رشد تعاونی ها جلوگیری می کنند.
دبیر اتاق تعاون گیلان به سرمایه گذاری بانک ها در تعاونی ها و ارتقاء این بخش اشاره کرد و گفت : امکاناتی که قرار است بر اساس اصل 44 ، به بخش تعاون استان اختصاص یابد همانند زمین هایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری تاکنون عملی نشده است.