استان اصفهان با ظرفیت تولید سالانه 104 هزارتن تخم مرغ دومین تولید کننده این محصول با ارزش غذایی در کشور است.
حسین ایراندوست، شهرستان های کاشان، اصفهان ، گلپایگان را تولید کنندگان برتر تخم مرغ این استان برشمرد و افزود: تخم مرغ از منابع پروتئینی ارزان قیمت و با ارزش غذایی بالا به عنوان یک ماده غذایی کامل ، عمده نیازهای غذایی یک فرد را در روز می تواند تأمین کند و عمده ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به دیگر مواد غذایی، ترکیب مناسب پروتئینی و مواد مغذی موجود آن حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری و با ارزشترین منبع پروتئیی در مقایسه با دیگر منابع ازجمله گوشت ، لبنیات وحبوبات است.
نهم اکتبر مصادف با 17 مهرماه، روز جهانی تخم مرغ نام گذاری شده و همه ساله با برگزاری مراسم و برنامه های ویژه در کشورهای مختلف برای آشنایی بیشتر با ارزش غذایی آن تلاش می شود.
با یکپارچه سازی تولید، حمایت از ایجاد شرکت های زنجیره ای شامل حلقه های مختلف تولید از جمله واحدهای مرغ مادر و مرغ تخم گذار، کارخانه خوراک طیور، پایانه فروش محصولات، واحدهای فرآوری محصول و واحدهای فرآوری ضایعات ، کشتارگاه مرغ حذفی پایان دوره ، می توان از طریق هماهنگی لازم بین بخش های مرتبط با صنعت مرغ تخم گذار و براساس نیاز بازار، محصولات متنوع خود را در این مسیر تولید و عرضه کرد و گام موثری هم در صادرات وایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشور برداشت.