رئیس دفتر رئیس جمهور: مشکلات سوریه با تلاش همه از راه مذاکره حل میشود و هیچ گاه با لشکرکشی امنیت به مرز ترکیه و سوریه نمیرود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اقای محمود واعظی در حاشیه نشست هیئت دولت درباره موضع ترکیه در قبال سوریه افزود: باید تلاش کنیم مسائل و مشکلات سوریه از طریق مذاکره حل شود و از طرف دیگر نیروهای خارجی در خاک سوریه از جمله امریکا که بدون هماهنگی با دولت سوریه آنجا هستند و وجودشان باعث ناامنی است، آنجا را ترک کنند.
وی با اشاره به اینکه پیش از این بارها آقای ترامپ اعلام کرده میخواهد سوریه را ترک کند، اظهارداشت: ما کاملا استقبال میکنیم تا امریکا از سوریه و جاهای دیگری که نیرو دارد بیرون برود و کشورهای مختلف بتوانند باهم مذاکره و تفاهم بکنند.
اقای واعظی ادامه داد: درباره ترکیه ما از نگرانیهای این کشور که پیرامون مرز مشترک با سوریه وجود دارد مطلع هستیم و با آنها صحبت کردیم، اما تحلیل و شناخت ما از شرایط منطقه به گونهای است که لشکرکشی امنیت به وجود نمیآورد.
وی درباره پیشنهادهایی که درباره مذاکره با عربستان مطرح میشود، گفت: ما فکر میکنیم منطقه نیاز به آرامش و گفتگو دارد؛ بحران یمن بسیار طولانی شده و عملا مسلمان کشی است. فرقی نمیکند از هر طرف که کشته شوند یک مسلمان جانش را از دست میدهد. بر اساس این، موضع جمهوری اسلامی ایران از روز اول این بود که باید تلاش کنیم آتش بس صورت بگیرد و مذاکره برای صلح به وجود آید.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در گذشته عربستان فکر میکرد در یک مدت کوتاهی با کمک نیروهای هوایی و تعدادی از کشورها میتواند سریع یمن را ببلعد، افزود:، اما آنها نه یک ماه، شش ماه، یکسال بلکه شش سال است که در بحران یمن هستند.
اقای واعظی ادامه داد: باتوجه به اوضاعی که در منطقه است عربستانیها آرام آرام به این نتیجه رسیده اند که جنگ نمیتواند سرنوشت این بحران را درست کند و آنچه میتواند، مذاکره است. ما هم از اینکه حوثیها و طرف مقابل اعلام آتش بس کردند استقبال میکنیم.
وی همچنین تاکید کرد: اگر عربستان در حل مشکلات چه در روابط با ما و چه در موضوع یمن جدی باشد ما مذاکره در این باره را یک گام مثبت تلقی میکنیم.
اقای واعظی درباره گام سوم کاهش تعهدات ایران در برجام عنوان کرد: گام سوم مهم ترین گام بود و وقتی سازمان انرژی اتمی ما وارد عمل شد و در بخشهای مختلف فعالیتهای خودش را عملیاتی کرد آژانس انرژی اتمی هم آنجا اعلام کرد و در سفر نیویورک کشورهای اروپایی و دبیر کل سازمان ملل تاکید داشتند که گامهای اساسی در ایران برداشته شده است این نشان میدهد گام سوم تاثیرات بسیار زیادی گذاشته است.
وی در این باره افزود: تماسهای متعددی با ما برقرار شد و امیدوار هستیم پالسهایی که این گام سوم فرستاده هرچه زودتر جدی گرفته شود.
این عضو کابینه در ادامه با بیان اینکه دولت الکترونیک یکی از اولویتهای دولت دوازدهم است، گفت: ما در وزارت ارتباطات زیرساخت ها، پهنای باند و ساختارها را فراهم کرده ایم و از اینجا به بعد بحث خدمات مطرح است که کلیه دستگاهها باید خودشان را برای آن آماده کنند.
اقای واعظی افزود: رئیس جمهور به دو دستگاه یعنی وزارت ارتباطات و سازمان اداری و استخدامی ماموریت داده که تا سال آینده همه دستگاهها بتوانند به دولت الکترونیک بپیوندند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اعلام کاهش نرخ ارز از سوی بانک مرکزی اظهارداشت: بانک مرکزی آماری برای دولت فرستاد که در مقایسه با سال گذشته نشان از تقویت پول ملی میداد، اما افرادی که زمانی که ارز (دلار) به ۱۶ هزار تومان و حتی ۱۹ هزار تومان رسید دولت را مورد حمله قرار میدادند امروز که ۱۱ هزار تومان شده به هیچ وجه حاضر نیستند ببینند.
وی درباره انتشار اخباری درباره اعطای بورسیه به ۳ نفر از آقازادهها گفت: اگر چنین چیزی وجود داشت من تا الان شنیده بودم بنابراین تکذیب میکنم و اگر کسی مدارکی دارد به من ارایه بدهد تا حتی اگر یک نفر از این بورس استفاده کرده جلوی آن را بگیریم.
اقای واعظی درباره تایید مصوبه مجلس برای تشکیل وزارت بازرگانی از سوی شورای نگهبان افزود: انتظار داشتیم باتوجه به اهمیت موضوع این مصوبه با اولویت در شورای نگهبان بررسی شود، اما تاکنون بررسی نشده و شنیده ام امروز قرار بوده این مصوبه در دستورکار باشد، اما تاکنون خبری در این باره دریافت نکرده ام.
وی در پاسخ به سوالی درباره تحریم ایران از سوی چین گفت: ما از طرف چین و اروپا هیچ تحریمی نداریم؛ یکسری فشارهایی را به برخی کشورها آورده اند که البته ما هم راههایی بلدیم که اینها را دور بزنیم چنانکه با سختترین فشارها نتوانستند کاری بکنند و ما هم در تلاش هستیم قیمت ارز و برخی کالاها را پایین بیاوریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره اقدامات دولت برای حل مشکلات شرکت هپکو اظهارداشت: همیشه در محیط کارگری اگر مشکلی وجود داشته هیچ وقت مخالف بیان آن نبوده ایم؛ کارگران هم مثل هر قشری باید مطالباتشان مورد توجه باشد.
اقای واعظی افزود: ما در ریاست جمهوری به این موضوع رسیدگی کردیم و میکنیم البته بعضی چیزها هست که مرتبط با دولت نیست و باید همکاری بین قوه مجریه و قوه قضاییه صورت بگیرد. هپکو اگرچه متعلق به بخش خصوصی است، اما ما به عنوان دولت نمیگوییم به ما ربطی ندارد و همه تلاشمان را میکنیم تا حتی یک کارگر هم بیکار نشود.
وی همچنین تاکید کرد: در موضوع اشتغال تمام تلاش ما این است که در شرایط تحریم هیچ کارگری بیکار نشود و کسانی که کار ندارند، کار پیدا کنند؛ در تابستان امسال وضعیت اشتغال خوب بوده و باید تلاش کنیم این روند متوقف شود.