به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، رئیس کمیتهی اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در ساختمان کنگره این کشور با اشاره به روند تحقیق و بررسی در پروندهی استیضاح رئیس جمهور دونالد ترامپ گفت: وزارت امور خارجه اجازه نداد ساندلند، نماینده آمریکا در اتحادیه اروپایی، برای ارائهی پارهای موارد و پرسش و پاسخ در جایگاه شهود حاضر شود.
آدام شیف، نمایندهی دموکرات ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان به خبرنگاران گفت: مشاور حقوقی وزارت امور خارجه دیروز عصر و هنگام غروب آفتاب در دیدارهایی که با گوردون ساندلند داشته، وی را از حضور در نشست پرسش و پاسخ کمیتهی اطلاعاتی مجلس نمایندگان منع و اعلام کرده سفیر ساندلند در نشست شرکت نخواهد کرد.
شیف ادامه داد: «امروز نه تنها کنگره و مردم آمریکا از شهادت ساندلند محروم ماندند بلکه ما آگاهی یافتیم که او پیامهای متنی یا نامههای الکترونیکی در ابزار شخصی (تلفن همراه) خود ذخیره دارد که گرچه ما این پیامها را از سفیر درخواست کرده ایم، اما وی آنها را به وزارت امور خارجه ارائه داده و این وزارتخانه نیز از تسلیم کردن این درخواستها خودداری میکند. همچنین این پیامها به شدت با موضوع بررسی در پروندهی استیضاح در ارتباط هستند.»
نمایندهی ارشد حزب دموکرات به اهمیت اطلاعات ساندلند در مقام سفیر و نمایندهی آمریکا در اتحادیه اروپایی اشاره کرد و افزود: «آنگونه که از شواهد برمی آید وزیر امور خارجه و رئیس جمهور یا رئیس جمهور چنین تصمیمی اتخاذ کرده و از حضور و شهادت این فرد کلیدی در نشست کمیتهی اطلاعاتی مجلس نمایندگان خودداری کردند.»
شیف گفت: «پس از بررسی پیامها به این نکته پی بردیم که سفیر ساندلند با همتایان اوکراینی خود، همکاران بخش دیپلماتیک و شخص رئیس جمهور و نیز دست کم با یک سناتور آمریکایی در حال رایزنی بوده و در زمینهی مجموعه رویدادهایی که داریم بررسی میکنیم به تبادل نظر پرداخته است. کارکنان وزارت امور خارجه به آگاهی او رسانده و نگرانی شان را دربارهی ممانعت از تخصیص کمک نظامی به اوکراین بیان داشته بودند. این اقدامها با هدف تضمین کمک اوکراین به ستاد تبلیغاتی ترامپ برای انتخاب دوبارهی او در انتخابات ۲۰۲۰ در جریان بوده است. این را هم میدانیم که سفیر ساندلند دست کم یک بار با یکی از همکاران دیپلمات خود دربارهی علت جلوگیری از تخصیص کمک نظامی به گفتگو نشسته و نیز میدانیم که ساندلند یکی از کنشگران اصلی در تلاشهایی بوده که با هدف گرفتن تضمین از اوکراین برای حتمی شدن بازرسی در فرضیهی ساختگی توطئه در انتخابات سال ۲۰۱۶ و نیز تحت پیگرد قرار دادن جو بایدن و پسرش جریان داشته است. نکتهی دیگری که آگاهی پیدا کردیم این است که ساندلند شواهدی مرتبط با این ماجرا در اختیار دارد که آیا دیدار با رئیس جمهور (ترامپ) که اوکراینیها نومیدانه برای تحقق آن تلاش میکردند به عملیاتی شدن این پیگردهای حقوقی مشروط شده است که رئیس جمهور باور داشت به دوباره برگزیده شدنش کمک خواهد کرد.»