معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای باز به محیط گلخانه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامرضا تقوی مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی معاونت باغبانی جهاد کشاورزی در گفتگو با رسانه ملی گفت: این انتقال کشت به منظور افزایش بهره وری، حفظ منابع آب و خاک کشاورزی، صرفه جویی و ارتقای بهره وری آب، افزایش عملکرد تولید، تولید محصولات کشاورزی در خارج از فصل و آزادسازی اراضی برای کشت محصولات کمآب بر با ارزش اقتصادی بالا انجام میشود.
وی افزود: توسعه گلخانهها از برنامههای اولویت دار وزارتخانه است و در برنامه پنج ساله ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی به این مهم تاکید شده است.
مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی گفت: اکنون بیش از ۳۲ میلیون تن سبزی و صیفی در کشور تولید میشود که از این میزان تولید کمتر از سه میلیون تن مربوط به داخل گلخانه هاست.
وی افزود: تولید سبزی و صیفی در فضای بازار با مصرف آب زیادی همراه است.
آقای تقوی ضمن اشاره به اینکه کشور در شرایط حاضر با تغییر اقلیم مواجه است، گفت: اگر بدین شکل کشتها در فضای باز بدون ملاحظه و مباهات ادامه پیدا کند منجر به کم آبی، خشکسالی و از دست دادن خیلی از اراضی کشت خواهیم شد.
وی اضافه کرد: توسعه گلخانهها و انتقال کشت امروز دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی گفت: سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی ابلاغیه ایی در راستای توسعه کشت محصولاتی مانند فلفل و خیار در گلخانهها را صادر کرد.
وی افزود: این مهم باید تا سال ۱۴۰۰ بطور قطعی و فراگیر در همه استانهای کشور اتفاق بیفتد.
آقای تقوی گفت: همه حمایتهای تسهیلاتی و ارزی از این پس به کشتهای فلفل و خیار گلخانهای تخصیص پیدا خواهد کرد.
وی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر تحولات خوبی در زمینه تنوع کشت در فضای گلخانهای ایجاد شده که این روند باید با شدت و حدت ادامه پیدا کند.
مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی گفت: بطورکلی با توجه به شرایطی که اکنون از لحاظ تامین منابع آب در کشور وجود دارد توسعه و گسترش گلخانهها یک راهبرد ویژه است.
وی ادامه داد: توسعه کشت گلخانه ای، یکی از ضروریات افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی است.