رئیس خانه معدن ایران در محلات: معادن و صنایع سنگ در کشور یک ثروت است و سیاست گذاری های این حوزه باید به صورت کارشناسانه اعمال شود.
وی ادامه داد: در سیاست گذاری ها باید راه و اصول بر اساس آینده نگری و آینده پژوهی صورت پذیرد و باید نگاه ما به سوی آینده باشد و انجمن سنگ نیز نباید از این مساله دور باشد.
رئیس خانه معدن ایران گفت: شهرستان محلات ، استان مرکزی در بحث سنگ تراورتن برند است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد، صنعت سنگ در نیمور محلات یک ظرفیت استثنایی است.
بهرامن در رابطه با تصمیماتی برای واگذاری شرکت هپکوی اراک به کنسرسیوم معدنی گفت: ما شرکت هپکو را به عنوان صنعت ملی کشورمان قبول داریم و برای کاهش معضلات این واحد صنعتی آماده همکاری هستیم.
رئیس انجمن سنگ ایران نیز گفت: با توجه به وجود ماشین آلات برند دنیا و تکنولوژی های روز در صنایع سنگ ایران در بحث نیروی انسانی و فرآوری سنگ با چالش هایی مواجه هستیم.
شفیعی تاکید کرد: شرایط حضور فعالان صنعت سنگ ایران در بازارهای مصرف جهانی هنوز با مشکل مواجه بوده که نیازمند تعامل و توجه بیشتر دولت در این مسیر و رفع مشکلات سرمایه گذاران و فعالین این عرصه است.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی نیز با بیان اینکه ستاد سنگ کشور در حال حاضر مرده است، گفت: ستاد سنگ کشور باید احیا شود تا شاهد توسعه صنعت سنگ و ارز آوری برای کشور باشیم که در این راستا باید بخش دولتی به کمک بخش خصوصی آمده و کمک و مشورت لازم را انجام دهد.
شکوری افزود: تولید سنگ دنیا ۱۴۰ میلیون تن است که سهم کشورهایی مثل چین، هند، ایران و برزیل در این تولید ۷۰ درصد است.
وی در خصوص سهم پایین ایران از تجارت سنگ دنیا افزود: میزان ذخایر سنگ ایران ۳.۴ میلیارد تن است که با این میزان میتوانیم ۲۰ درصد سهم تجارت سنگ را از آن خود کرده و اشتغال و ارزآوری خوبی را شاهد باشیم.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت های موجود استفاده کرد، بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد از ۱۵ میلیون تن سنگ تولیدی سالیانه در ایران، در داخل کشور فرآوری می شود و نهایتا نزدیک ۱۰ درصد آن به صورت سنگ کوپ یا فراوری شده صادر میشود در نتیجه ایران در تولید سنگ کوپ سهم اندکی دارد.
استاندار مرکزی نیز از حضور نداشتن مسئولان کشوری در افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ محلات گلایه کرد و گفت: صنعت سنگ به دلیل ارزآوری برای کشور باید بیشتر موردتوجه و حمایت قرار گیرد.
آقازاده افزود: امیدواریم برگزاری این نمایشگاه در دوازدهمین سال خود بتواند استعدادهای شکوفا نشده صنعت سنگ را نمایان کند و بیش از گذشته شاهد بهبود وضعیت سنگ و معادن سنگ کشورمان باشیم.
وی تاکید کرد: در شهرستان محلات نزدیک به ۳۰۰ کارخانه سنگ وجود دارد و متاسفانه بیش از نیمی از این کارخانجات در وضعیت خوبی قرار ندارند.
استاندار مرکزی گفت: نباید از توجه به صنعت سنگ غافل شد چرا که می تواند جایگزین درآمد مناسب ارزی در کشور باشد و لازم است مسئولان متولی این حوزه به تسهیل در مسیر صادرات و بازاریابی توجه کنند، اگر بتوان در این زمینه کار کرد می توان در آمد ناشی از صادرات سنگ را بهبود بخشید.
آقازاده افزود: استان مرکزی جزو تولید کنندگان برتر در صنایع سنگ است و به ویژه سنگ تراورتن محلات از شهرت جهانی برخوردار است بنابراین آمادگی داریم از تولید کنندگان و مشاوران اتاق فکر در بخش صنعت سنگ استان حمایت کنیم.
وی همچنین در خصوص وضعیت صنایع استان گفت: سال گذشته در خصوص مسائل شرکت هپکوی اراک با بخش خصوصی حوزه سنگ صحبت و به نقاط خوبی دست پیدا کردیم. قرار است سهام هپکو که به دولت واگذار شده را به کنسرسیومی معدنی واگذا کنیم.
استاندار مرکزی بیان کرد: برطرف کردن مسایل و مشکلات هپکو، آذرآب و دیگر صنایع دغدغه ما است و معتقدیم آذر آب می تواند به آسانی تحریم های کشور را با تولید تجهیزات سنگین دور بزند اما در حال حاضر به دلیل غفلت و سوء مدیریت و توجه نکردن سهامداران فعلی و گذشته، بخش کارگری آن دچار مشکلات شده است.
آقازاده گفت: پارسال ۵۹ واحد تولیدی استان دارای حقوق معوق بوده اند در حالی که تعداد واحدهای صنعتی دارای حقوق معوق در سال جاری ۴۰ واحد است که نزدیک به ۳۳ درصد کاهش را نشان می دهد.
داوزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در شهر نیمور محلات با حضور مسئولان گشایش یافت.