دومین جلسه فراکسیون تولید و اشتغال در راستای نامگذاری سال ۹۸ به نام رونق تولید با حضور وزیر میراث فرهنگی، در این وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دومین جلسه فراکسیون تولید و اشتغال در راستای نامگذاری سال 98 به نام رونق تولید با حضور وزیر و معاونان وزارت تازه تاسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین رئیس و نمایندگان فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی در محل این وزارتخانه برگزار شد.
آقای علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در شرایط فعلی منطقه و جهان ما روی دیپلماسی فرهنگی بسیار کار کرده ایم گفت: طبق آمار جهانی ایران با ۴۹/۹ دهم درصد افزایش گردشگر دومین کشور جهان به لحاظ سرعت رشد گردشگری بوده است.
وی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در حوزه دیپلماسی فرهنگی افزود: بازگرداندن سردیس هخامنشی بعد از بیست سی سال و بازگرداندن ۱۸۷۳ گلنبشته هخامنشی از اقداماتی بود که با فشار زیادی که به دانشگاه شیکاگو آوردیم توانستیم مجوز بازگرداندن این آثار تاریخی با ارزش به کشور بگیریم.
وی با بیان اینکه یک خبر خوش دیگر هم داریم که اعلام نمی کنیم گفت: پیش بینی می کنیم ۱۷ هزار لوح سالم و شکسته دیگر موجود است که به زودی به کشور باز می گردانیم.
آقای کاتب رئیس فراکسیون تولید و اشتغال نیز گفت: بیش از ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حمایت از اقدام شما در بازگرداندن الواح هخامنشی تقدیر نامه ای امضا کرده اند که به زودی تکمیل و تقدیم می کنیم.
معاون صنایع دستی نیز در این جلسه با تاکید بر افزایش نرخ اشتغال در صنایع دستی گفت: تا پایان سال ۹۷؛ ۵۵ هزار شغل پایدار در صنایع دستی و در ۶ ماهه امسال چیزی حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم که این آمار قابل رصد و بررسی است.
خانم پویا محمودیان افزود: با توجه به اهمیت اشتغال روستاها ۱۳۷۸ روستا پایش شده اند و آموزش صنایع دستی داده شد و تلاش می کنیم طرح تجاری سازی صنایع دستی را در بعد کاربردی دنبال کنیم و از صنایع دستی تزئینی فاصله بگیریم و به صنایع کاربردی رو بیاوریم که ۵۵ درصد این حوزه مختص زنان سرپرست خانوار هست.
معاون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در ۶ ماهه گذشته امسال ۴ میلیون و ۹۰۰ گردشگر گرفتیم گفت: در تحلیل گردشگران عراقی دریافتیم که متوسط اقامتشان در ایران از ۲/۷ روز اکنون به ۴/۹ روز رسیده که این امار از جهت ارز آوری بسیار موثر است.
آقای تیموری با بیان اینکه سازمان مرکز تجارت جهانی اولویت اول ایران را بر گردشگری قرار داده است گفت: روی تنوع بخشی محصولات گردشگری مان تلاش می کنیم و در کنار گردشگری فرهنگی به گردشگری روستایی و طبیعت گردی را دنبال می کنیم.
محمد پور نماینده کمیته امداد در حوزه اشتغال و خودکفایی نیز با بیان اینکه فضای کار در کمیته از ابتدای ریاست آقای فتاح به بعد رشد چشمگیری گرفت و اکنون هم مضاعف شده است گفت: ما به عنوان کمیته امداد فضای کار اشتغالمان بسیار پر حجم است در سال ۹۷ بالغ بر ۱۲۸ هزار شغل ایجاد کردیم ۲۳۰ میلیارد اعتبار داشتیم یک سوم از اشتغال کشور را کمیته امداد مدیریت کرده و تلاش می کنیم از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
نماینده سمنان نیز در این جلسه گفت: ضمن تقدیر از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، این سازمان به عنوان متولی امر باید در موزه های دنیا به دنبال آثار باستانی کشور باشد به طور مثال آثار فاخری از ایران در موزه لوور قرار دارد که آنهایی که بدون توافق تاریخی به آنجا رفته را باید از طریق حقوقی پس بگیریم به کشور برگردانیم.
آقای همتی همچنین با اشاره به بناهای تاریخی کشور که از نظر کمیت و کیفیت منحصر به فرد است گفت: متاسفانه این بناهای تاریخی منحصر بفرد در حال تخریب است و این سوال پیش می آید که وزارتخانه برای واگذاری این بناهابه بخش خصوصی در سطح وسیع چه برنامه هایی دارد؟
آقای مونسان نیز در پایان با اشاره به اینکه متولی بسیاری از بناها اوقاف است گفت: کل بودجه ما ۱۷۰ میلیارد تومان است بنابراین ما را با امکانات خودمان بسنجیم.