رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در نشست خبری: فعالیتهای این پژوهشگاه منطبق با نقشه راه، با قوت ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، در چهارمین روز از هفته جهانی فضا ، حسین صمیمی ، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: ماموریت اصلی پژوهشگاه فضایی ایران، طراحی و ساخت ماهواره است که این راه را منطبق بر نقشه با قوت پیش خواهیم برد. بر اساس روند تعیین شده در نقشه راه فعالیت در حوزه ماهوارههای مخابراتی از طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۱ آغاز شده است و در انتهای مسیر به ساخت ماهواره در لایه ژئو خواهیم رسید. در برنامه ساخت ماهوارههای سنجشی نیز از طراحی و ساخت ماهواره پارس۱ به ماهوارههای سنجشی با وضوح یک متر یا کمتر خواهیم رسید.
آقای صمیمی در خصوص توسعه تعامل با دانشگاهها گفت: ما در بخش فضایی کشور، تعامل گستردهایی با دانشگاهها داریم و بر این باوریم که رمز پایداری و پویایی بخش فضایی کشور در مقایسه با سایر صنایع، ریشههای قوی آن در ارتباط با دانشگاههاست.
وی افزود: تعامل ما با دانشگاهها به این شکل است که نیازهای دانشی خود را به آنها ارجاع می دهیم و دانشگاهیان نیز به ارائه راهحل برای چالشهای ما میپردازند. تاکنون ۲۰ قرارداد با ۹ دانشگاه با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان منعقد شده و پروژههای ماهوارهای با ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان نیز با بخش خصوصی در حال انجام است.
حسین صمیمی اشاره کرد: در کنار این فعالیتها پژوهشگاه فضایی ایران توجه ویژهای به توسعه خدمات فضاپایه دارد و هدفگذاری ما معرفی کاربردهای سنجش از دور برای دستگاههای اجرایی است.
وی یادآور شد: در بحران سیل فروردین امسال در شمال کشور، پژوهشگرانمان توانستند خدمات ارزشمندی را به سه استان سیلزده ارائه کنند و در یکی از شهرهای گلستان طرح آزمایشی انجام و با استفاده از تصاویر ماهوارهای مشخص شد که چه مزارعی با چه میزانی و چه محصولی تخریب شده است، این مستندها به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارجاع شد و پس از طرح در جلسه هیات دولت، مورد استقبال رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت قرار گرفت.
آقای صمیمی با اشاره به اینکه پذیرش و جایگزینی روش جدید به جای روشهای قدیمی، کمی چالشبرانگیز بود اما بعد از گذراندن آن دوره پر از چالش ، وزارت کشور اعلام کرد، مبنای تعیین خسارتهای اینچنینی، نقشههای ماهوارهای خواهند بود و متخصصان پژوهشگاه به شهرهای دیگر سفر کردند تا استفاده از نقشههای ماهوارهای را به مسئولان آموزش دهند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، در حوزه خرید تضمینی گندم با سازمان برنامه و بودجه تعامل اثرگذاری آغاز شده است و در نخستین جلسه مشترک، وضعیت کشت دو استان به طور کامل ارائه شد. پس از آن، درخواست اجرای طرح برای تمام کشور به پژوهشگاه ارسال شد و در نظر داریم برای انجام این پروژه، از استارتاپهای فعال در این حوزه استفاده کنیم.
در ادامه رئیس پژوهشگاه فضایی از محور قرار دادن برنامه پارکهای فضایی خبر داد و افزود در این حوزه ۱۸۰ ایدهپرداز، ایدههای خود را در قالب ۴۴ گروه مطرح خواهند کرد و سه ایده برتر علاوه بر دریافت جوایز نقدی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مجوز تاسیس شرکت خلاق را دریافت خواهند کرد.
آقای صمیمی درباره ثبت اختراع در این پژوهشگاه گفت: با توجه به اینکه ثبت اختراع در فعالیتهای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، در سال گذشته، متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران سیزده اختراع و امسال تا این لحظه ۶ اختراع را به ثبت رساندهاند و در این حوزه به سمت تجاریسازی اختراعات در حال حرکت هستیم.