دبیر ستاد فناوری نانو از رشد ۸۰ درصدی اقتصاد در صنعت نانوی کشور خبر داد
وی اضافه کرد: سالانه رشد ۱۰۰ درصدی برای صنعت نانو در نظر گرفته شده است.
سرکار افزود: تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، اقتصاد نانو در کشور به هفت هزار میلیارد تومان افزایش خواهد داشت و این رقم در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵ میلادی) به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
وی افزود: خوشبختانه ترک اعتیاد اقتصاد کشور به نفت، بهترین جایگزین فناوریهای نوین و به روز است.
دبیرستاد فناوری نانو گفت: تلاش میشود فناوریهای نوین تا ۵۰ درصد از حجم اقتصاد کشور را به خود اختصاص دهد.
سرکار افزود: براساس سند راهبرد ۱۰ ساله دوم، فناوری نانو به سمت تجاری سازی و صنعت پیش میرود و با تعامل مناسب موجب افزایش کیفیت و کارآیی محصولات صنعتی در کشور خواهد شد.
وی توجه به توسعه صادرات را نیز از دیگر ضروریات در فناوری نانو اعلام کرد و گفت: تاکنون ۶۱۰ محصول با استفاده از فناوری نانو در کشور تولید میشود و ۲۲۶ شرکت در این زمینه فعالند.
وی افزود: تا آخر سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی ۸۰۴ مقاله در کشور تولید شده است که به فناوری نانو اختصاص دارد.
دبیرستاد فناوری نانوگفت: ۳۰ محصول فناوری نانو در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو برای عرضه به صنعت آماده شده است.
وی گفت: سال گذشته ۳۷ طرح فناوری نانو به منظور رفع چالشهای صنعت تکمیل شده و در حال بهره برداری است.
سرکار اضافه کرد: شش قرارداد فناوری نانو به منظور بهره برداری و استفاده در صنعت در حاشیه این نمایشگاه امضا میشود.
دبیرستاد فناوری نانو با اشاره به اینکه فناوری نانو به صورت همگرا در دیگر زمینهها همچون فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم شناختی، علوم زیستی و دیگر زمینهها کاربرد دارد.
سرکاربا بیان اینکه ۱۵ حوزه فناوری نانو در صنعت کشور فعال است اضافه کرد: حوزههایی همچون سلامت، ساختمان، پتروشیمی و نفت، خودرو، نساجی، ورزش، کشاورزی، محیط زیست و آب از جمله این حوزه هاست.
وی درباره بازگشت نخبگان ایرانی به کشور که در زمینه فناوری نانو فعالیت دارند، گفت:: این موضوع با تلاش و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تمام رشتهها و از جمله فناوری نانو پیگیری میشود تا این نخبگان با بازگشت به کشور و ایجاد شرکتهای دانش بنیان ایجاد اشتغال کنند.
سرکار اضافه کرد: با قاطعیت میتوان گفت: متخصصان داخلی کمتر از متخصصان خارجی در زمینه فناوری نانو نیستند.
دبیرستاد فناوری نانو گفت: هم اکنون ۳۰ هزار متخصص کارشناس ارشد و دکتری در زمینه فناوری نانو در کشور فعالند و ما از نظر نیروی انسانی بسیار قوی هستیم.
وی درباره پیچ و خمهای اداری در ارائه مجوز به محصولات نانو فناوری نیز گفت: متاسفانه بوروکراسیهای اداری به فرهنگ تبدیل شده، اما با تلاشهای ستاد فناوری نانو در برخی از دستگاهها از این پیچ و خمها کاسته شده است.
سرکار گفت: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمیته ویژهای در این زمینه تشکیل شده که بسیار موثر است.
وی اضافه کرد: در وزارت جهاد کشاورزی نیز همکاریهایی در زمینه آزمونهای آزمایشی از محصولات با فناوری نانو صورت گرفته است.
دبیرستاد فناوری نانو گفت: تفاهم نامهای نیز به منظور برخورد قانونی با محصولات تقلبی که از نانو در برچسب محصولاتشان استفاده میکنند، اما محصول هیچ ارتباطی با فناوری نانو ندارد نیز به امضا رسیده است.