به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، پلیس یونان اعلام کرد روز یکشنبه به حدود 500 متقاضی پناهندگی اجازه داده شد اردوگاه موریا در جزیره لسبوس را به مقصد داخل این کشور ترک کنند.
این اقدام در فضای پر تنش به علت حوادث هفته گذشته در جزیره لسبوس یونان، واقع در دریای اژه صورت گرفت.
این انتقال پناهجویان بعد از مرگ یک پناهجوی افغان در تصادفی در یکشنبه گذشته روی داد که با موجی از اعتراضات مهاجران علیه شرایط "غیر انسانی" این اردوگاه بیش از ظرفیت پر شده است، همراه بود.
فایوت بنیز، یک مهاجر افغان در حالی که دختر هفت ماهه خود را در بغل داشت با خرسندی گفت: "سرانجام ما جهنم موریا را ترک می کنیم".
اکثر متقاضیان پناهندگی که لسبوس را روی عرشه قایقی مسافری ترک می کردند، خانواده های افغان و ایرانی بودند. آنها در حال گرفتن عکس های سلفی و تماس با نزدیکان خود بودند تا آنها را از این رویداد مطلع کنند.
فایوت که 19 ماه پیش وارد موریا شده بود، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد "همه باهم مشاجره می کردند، ما برای گرفتن غذا شش ساعت در صف می ایستادیم، نه دستشویی داشتیم نه آبی برای حمام کردن. هر روز یک کابوس بود".
متقاضیان پناهندگی به پیره، بندر بزرگی در نزدیکی آتن، پایتخت یونان انتقال داده خواهند شد تا روز دوشنبه به یک اردوگاه در شمال این کشور واقع در 500 کیلومتری پایتخت فرستاده شوند.
در موریا اوضاع به علت از سرگیری ورود مهاجران و پناهجویان انفجاری است و در مجموع در پنج جزیره یونان در دریای اژه که نقاط مهم ورود مهاجران به اروپا به شمار می روند، بیش از 26 هزار و 200 نفر زندگی می کنند در حالی که ظرفیت این اردوگاه ها6 هزار و 300 نفر است.
یونان امسال برای نخستین بار بعد از سال 2016 به مهم ترین دروازه ورود مهاجران به اروپا تبدیل شده است.
به علت اوضاع بحرانی، کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد روز سه شنبه مقامات یونان را ترغیب کرد طرح انتقال 5000 متقاضی پناهندگی را به داخل یونان تسریع کنند.
دولت محافظه کار کریاکاس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان که از سه ماه پیش قدرت را به دست گرفته است، اعلام کرد روند پناهندگی سخت تر می شود تا بازگرداندن متقاضیانی که این شرایط را نداشته باشند، به ترکیه آسان تر شود.
گئورگس کوموتساکاس، معاون وزیر محافظت شهری یونان که مسئول پرونده های مهاجران است، روز یکشنبه اطمینان داد پیش نویس قانون جدید درباره پناهندگی "عادلانه خواهد بود" و "روند را تسریع خواهد کرد".
این مقام یونانی در مصاحبه با خبرگزاری یونانی آنا اعلام کرد قانونی که دولت چپ گرای سابق تصویب کرده است، برای بررسی پناهندگی دو مرجع پیش بینی کرده است که روند آن بسیار کند بود و "از بازگردان (مهاجران فاقد شرایط) به ترکیه مانع می شد".
دولت جدید یونان متعهد شده است تا پایان سال 2020 بر اساس بیانیه جنجالی میان اتحادیه اروپا-ترکیه در مارس 2016، 10 هزار نفر را به ترکیه بازگرداند.