شورای سیاست گذاری و کمیته علمی همایش «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»، به ریاست حضرت آیتا... سید محمد خامنهای، تشکیل جلسه داد
خانم شیدا مهنام، دبیر علمی همایش با اشاره به موضوع و جایگاه زن در مجامع بینالمللی در زمان حاضر گفت: امروزه زن علاوهبر کارکرد اصلیاش در کانون خانواده، دارای نقشها و کارکردهای دیگری در حوزه های: مسئولیتهای اجتماعی، تعلیم و تربیت فرزندان و تأثیر آن بر آینده جوامع، مهارتهای علمی، فناوری، اقتصادی و کارآفرینی است. اسلام نگاه ویژهای به جایگاه و کرامت زن دارد و الگوهای کاملی از زن نمونه را همچون حضرت فاطمه (س)، حضرت خدیجه (س) و حضرت زینب (س)، به جوامع بشری عرضه میدارد.
وی افزود: جایگاه و کرامت زنان در ایران دوران باستان بگونهای بوده که علاوهبر حفظ حجاب، متانت و کرامت زن در آن دوران، ایفای نقش در کارکرد اصلی و محوریش «خانواده»، گاهی فرمانهای حکومتی با رأی و نظر ایشان صادر میشده است، بنابراین با توجه به این موارد، هر چند در برخی زمینهها حقوق زنان با چالشهایی رو به رو بوده و نیازمند آسیبشناسی و رفع تبعیضها از حقوق زنان و رسیدن به عدالت جنسیتی هستیم.
خانم مهنام گفت: بنیاد ایرانشناسی مناسب دید تا بمناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت مقام زن در بهمن امسال همایشی را با عنوان «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» ترتیب دهد و در آن از صاحبان اندیشه در حوزههای گوناگون امور زنان دعوت بعمل آورد تا به ارائه آخرین پیشنهادها و راهکارهای خود در معرفی صحیح نقش زنان در جامعه و نیز رفع تبعیضهای جنسیتی و موانع حقوقی، بر اساس معیارهای ایرانی و اسلامی، پرداخته شود.
با این مقدمه خانم مهنام ضمن دعوت از حضرت آیتا... سیدمحمد خامنهای، رئیس بنیاد ایرانشناسی، خواستار ارائه نظرات و پیشنهادهای ایشان درخصوص اهمیت پرداختن به این موضوع شدند.
همچنین اعضای شورای سیاستگذاری و کمیته علمی همایش «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»، شامل خانمها و آقایان: حجتا... ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران؛ فرشید شریعتمداری، معاون اداری و مالی بنیاد ایرانشناسی؛ خانم ها: شیدا مهنام، دبیر علمی همایش؛ لاله افتخاری، عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد؛ سونیا پوریامین، فرهیخته؛ انسیه خزعلی، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا؛ زمانی، رئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو- ایران؛ طیبه سیاوشی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی؛ آقای فرجا... طالبی؛ مدیرکل دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه فنی و حرفهای کشور؛ خانمها شهین کربلایی، مدیرکل امور بانوان مرکز تقریب مذاهب اسلامی؛ طوبی کرمانی، استاد دانشگاه تهران؛ طیبه ماهروزاده، رئیس اتحادیه زنان دانشمند جهان اسلام؛ فریبا سادات محسنی، نماینده پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی؛ مصفا، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و خانم آتوسا مؤمنی، مشاور معاونت حقوقی وزارت میراث فرهنگی- گردشگری و صنایع دستی، به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود درخصوص محورهای اصلی همایش پرداختند.
اصلیترین محورهایی که در این نشست مورد تأکید اعضا قرار گرفت، بدین شرح است:
- ارائه گزارش عملکرد علمی قابل ارائه در مجامع علمی داخلی و خارجی؛ برپایی نمایشگاههای موفقیت زنان ایرانی در حاشیه برپایی همایش؛ نقد و بررسی چالشهای گریبانگیر جامعه زنان، همراه با ارائه راهکار؛ دعوت، معرفی و تجلیل از زنانی که در عرصههای گوناگون علم در مجامع بینالمللی درخشیدهاند؛ پرداختن به حقوق زنان مسلمان و تحقق عدالت جنسیتی؛ جدای از برجستگی و مانور خبری همایش، تولید برنامههای متکی با محورهای اصلی همایش با همکاری رسانه ملی؛ پرداختن به وضعیت خانواده در جهان غرب و آمار خانوارهای تک والد و وضعیت فرزندان در این خانوارها و مقایسه آن با وضعیت زن در خانواده ایرانی، چرا که آنچه در ایران هست با آنچه تبلیغ میشود از سوی غربیها، بسیار متفاوت است
- نقش زنان در احیای میراث ناملموس.