تلاشمان این است که دانشگاهها بتوانند با توانمندیهای خودشان با سایر دستگاهها ارتباط برقرار کنند
وی گفت: کشور ما در موضوع توانمندیهای علمی جایگاه خوبی را در جهان پیدا کرده است و این جایگاه در علوم و فناوریهای جدید وضع بهتری دارد.
غلامی افزود: همزمان با توسعه علوم در جهان، محققان ما نیز ارتباط کشور با مجموعههای علمی جهان را برقرار کرده اند.
وی گفت: امروزه، جامعه از ما پرسش میکند که توانمندیهای علمی چگونه برای حل مسائل و مشکلات، توسعه کشور و افزایش آسایش و رفاه در جامعه به کار گرفته میشود.
غلامی افزود: دستاوردهای خوبی در بخشهای مختلف داریم، اما برای کاربست آنها و همچنین استفاده از آنها در جامعه فاصله وجود دارد.
وی گفت: محققان و پژوهشگران کشور در سالهای گذشته برای کاربست دانش و تبدیل آن به فناوری و تولید ثروت ورود پیدا کرده اند و هم اکنون ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاههای کشور فعال است که شرکتهای کوچک با کسب و کارهای نوپا را حمایت میکند.
غلامی افزود: در کنار مراکز رشد، ۴۳ پارک علم و فناوری نیز تحت نظارت وزارت علوم مشغول فعالیت و حمایت از شرکتهای دانش بنیان هستند.
وی گفت: تعداد زیادی از دانشگاههای ما ورود خوبی به بخش هوافضا داشته اند و امیداریم این توانمندیها در یک نقشه جامع به کار گرفته شود تا شاهد هم افزایی و همچنین کاهش فاصله علمی باشیم.
همچنین رئیس پژوهشگاه هوافضا نیز در سخنانی گزارشی از فعالیتهای این پژوهشگاه ارائه کرد و گفت: رتبه کشور ما در هوافضا در خاورمیانه در رتبه نخست و در جهان نیز در رتبه ۱۳ قرار دارد.
فتح الله امی افزود: جلسات شورای عالی فضایی، سال هاست برگزار نشده است و از مسئولان میخواهیم که جلسات این شورا را برگزار کند.
وی با بیان این که پرداختن به مباحث فضایی اهمیت بسیاری دارد، گفت: در سالهای آینده بدون فناوریهای فضایی نمیتوان زندگی کرد.
وی همچنین گزارشی از فعالیتها و کاربردهای فناوریهای فضایی در خصوص خسارت واردشده از سیل و سیلاب، طراحی هواپیما ۸ نفره، پایش و کاهش آلودگی هوا و انتشار مقالات که در پژوهشگاه هوافضا انجام شده است، ارائه کرد.
در حاشیه این همایش، مرکز رشد پژوهشگاه هوافضا با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.