رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت توجه مجلس شورای اسلامی و دولت به شهر تهران تاکید کرد.
وی ادامه داد: سالروز تعیین تهران به عنوان پایتخت کشور از سوی آقامحمدخان قاجار در ۲۳۴ سال قبل، نقش تهران را به عنوان مرکز سیاسی و اقتصادی ایران ارتقا داد و موقعیت جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی تهران موجب شده است تا نه تنها به عنوان پایتخت بلکه به عنوان بزرگترین کلانشهر کشور، بیش از ده درصد از جمعیت کشور را در خود و به همین میزان در حومه خود میزبانی کند.
وی با بیان اینکه اگرچه در تبلیغات و تصور عمومی، تهران یکی از برخوردارترین مناطق کشور به لحاظ امکانات و تسهیلات است، افزود: واقعیت این است که از محرومترین مردمان و مناطق ایران را نیز میتوانیم در تهران مشاهده کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: دانش آموزان تهرانی از پایینترین سرانههای آموزشی در کشور برخوردارند، حمل ونقل عمومی تهران بیشترین تقاضای محقق نشده و کمبود امکانات را نسبت به جمعیت دارد، بافتهای فرسوده و حاشیههای بدون امکانات در تهران بیش از هر شهر دیگری در کشور وجود دارد و این موارد ناشی از کم توجهی دولت و مجلس به تهران برای ایجاد حداقل شرایط زیستی برای شهروندان است.
محسن هاشمی با بیان اینکه هزینه مجموعه قوای سه گانه و حاکمیت به تهران به ویژه طی نیم قرن اخیر وارد شده و پیامدهای نظیر آلودگی هوا، ترافیک، مهاجرت بی رویه و ... همراه داشته است، گفت: اکنون که شهروندان تهرانی با انبوه مشکلات ناشی از این پیامدها مواجه هستند، از مجلس و دولت انتظار دارند که به وظایف خود در برابر پایتخت عمل کنند.
محسن هاشمی تاکید کرد: امروز شهروندان تهرانی از مجلس شورای اسلامی انتظار دارند که به مشکلات فراوان ایجاد شده برای تهران بی تفاوت نباشد، آیا منطقه گرایی نمایندگان برای همه حوزههای انتخابیه مطلوب است بجز تهران؟ آیا نباید دست کم به پیامدهای میزبانی مجلس شورای اسلامی در تهران از سوی همه نمایندگان توجه و مشکلات آن حل شود؟ آیا امروز شهری را که به باغها و هوای خوبش مشهور بود، در غرقابه مشکلات رها کنیم؟
وی ادامه داد: چرا مسئولیتهای صریح دولت در حوزه حمل ونقل عمومی، نوسازی بافتهای فرسوده و تزریق منابع مالی ناشی از مالیات به تهران بر زمین مانده است؟
رئیس شورای شهر تهران افزود: اگر به تهران نیز همانند سایر نقاط کشور نگریسته و حداقل حقوق قانونی این شهر محقق شود، بسیاری از مشکلات امروز برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه حدود یک سوم از درامد اقتصاد ملی در تهران ایجاد میشود، گفت:، اما یک دهم آن نیز در تهران هزینه نمیشود و به همین دلیل مناطق مرکزی شهر و بازار تهران که نقش اصلی در کسب وکار ملی دارند، بافت فرسوده و حداقل سرانههای خدماتی و زیست شهری را دارند.
محسن هاشمی تحت شعاع قرار گرفتن چهره زیبای تهران با مشکلاتی مانند آلودگی هوا، ترافیک و ازدحام را از دیگر نکات مورد توجه تهران دانست و افزود: در حالی که این شهر بیشترین جاذبههای گردشگری دارد که حتی برای بخش قابل توجهی از شهروندان تهرانی نیز ناشناخته مانده است.
وی ادامه داد: روز و هفته تهران، بهانهای برای پرداختن به نقاط قوت وچالشهای تهران است، مسایلی که با وجود نزدیکترین فاصله به مسئولان کشور از دید آنها پنهان مانده است و امیدواریم مدیریت شهری بتواند با استفاده از ظرفیت رسانهای و فرهنگی ومدنی خود که به ویژه با حضور فعال نهاد شورایاری، انرژی مضاعفی گرفته است بتواند در بهبود زیست شهری تهران نقش موثری ایفا کند.
ضرورت جلوگیری از ورود جرثقیل های غیراستاندارد به کشور
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: سازمان استاندارد باید جلوی فعالیت دستگاه های فرسوده و ورود جرثقیل های غیراستاندارد را بگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ خانم زهرا صدراعظم نوری در تذکر پیش از دستور با اشاره به حادثه سقوط جرثقیل و فوت ۲ شهروند تهرانی افزود:استفاده غیر اصولی از جرثقیل ها اعم از جرثقیل های متحرک و برجی در محیط شهری یکی از مسایلی است که متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود رویه واحد، کارآمد و مهمتر از آن به روز نشدن اطلاعات با توجه به استاندارد های معتبر ملی و جهانی و ضوابط ایمنی کار، حادثه سازه شده است.
وی ادامه داد: ساعت 12:19 روز شنبه در محدوده شهرداری منطقه 14 حادثه واژگونی یک دستگاه جرثقیل سنگین(160 تنی) متعلق به بخش خصوصی در پیاده رو و خیابان اطراف شهربازی پارک بسیح واقع در انتهای بزرگراه شهید محلاتی به فوت دو تن از عابران پیاده بر اثر برخورد مستقیم و مصدومیت چهار تن دیگر منجر شد.
خانم نوری با بیان اینکه در حادثه موردنظر متاسفانه با وجود استقرار جرثقیل در محیط عمومی شهری، شاهد نقص در فرآیند کنترل و بازرسی برای نصب جرثقیل بودیم ، بر این موارد تاکید کرد:
1ـ نظارت دقیق و مستمر شهرداری در فضاهای عمومی و پروژه های ساختمانی
2ـ تسریع در فرایند اجباری شدن استانداردهای تشویقی جرثقیل های متحرک و برجی
3ـ لزوم ممنوعیت فعالیت دستگاه های فرسوده و جلوگیری از ورود جرثقیل های غیراستاندارد در مبادی ورودی کشور .
همکاری با سمنها هنوز به صورت سلیقهای و بخشی است
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران هم ضمن موافقت با یک فوریت نظامنامه مشارکت و تعامل تشکلهای غیردولتی با مدیریت شهری گفت: متاسفانه همکاری ما با سمنها هنوز به صورت سلیقهای و بخشی است و این روند باید اصلاح شود.
خانم الهام فخاری در صد و شصت و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی یک فوریت نظام نامه مشارکت و تعامل تشکل های غیر دولتی با مدیریت شهری گفت: ما هنوز نتوانسته ایم در زمینههای مختلف به صورت نظام مند و موثر از همکاری سازمان های مردم نهاد و تشکل های غیردولتی در برنامههای شهری استفاده کنیم.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران افزود: این نظام نامه کمک میکند به جای همکاری های بخشی و سلیقهای با سازمانهای مردم نهاد، بتوانیم به صورت نظاممند و شفاف و به گونهای قابل نظارت و با خروجی های مشخص با آنها کار کنیم. ضمن اینکه این کار مانعی برای مسائل بهداشتی و محیطی که خانم خداکرمی به آن اشاره داشت، نیست.
خانم فخاری ضمن انتقاد به سخنان محمدرضا جوادی یگانه هم گفت: مهمترین و بزرگترین بخش مدنی شهر، شورایاریها نیستند و آنها هم یکی از نهادهای مدنی شهری هستند و این دلیل نمیشود برای نظامنامه مشارکت و تعامل تشکلهای غیردولتی با مدیریت شهری فوریت قائل نشویم.
لزوم توجه به ایمنی شهروندان در پروژه ها و اقدامات اجرایی شهرداری تهران
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران هم بر " لزوم توجه به ایمنی شهروندان در پروژه ها و اقدامات اجرایی شهرداری تهران" تاکید کرد.
اقای مجید فراهانی گفت: متاسفانه روز گذشته سقوط جرثقیل موجب مرگ دو نفر از همشهریان عزیزمان شد، از حادثه پیش آمده متاثر و از شهرداری تهران گلایه مندم!
وی افزود:با وجود دو تذکر اینجانب در تیر و شهریورسالجاری در خصوص «لزوم توجه به ایمنی بوستانها، پارکهای محلی و فراهمآوردن زمینه حضور امن و ایمن خانوادهها » باز هم بی توجهی به ایمنی زمینه ساز تکرار این حوادث و داغدار شدن خانواده هایی برای عزیزانشان شد، حال آنکه در صورت توجه جدی به مساله ایمنی امروز ما شاهد این حادثه نمی بودیم.
خانم فراهانی تاکید کرد: بدون شک غفلت از ایمنی و سلامت شهروندان نابخشودنی است و لازم است ضمن روشن شدن ابعاد این حادثه، ابراز همدردی و دلجوئی از خانواده های داغدار، با افرادی که سهل انگاری و بی توجهی آنها زمینه ساز این حادثه شده است برخورد جدی شود.
همچنین ضروری است با شناسایی نقاط حادثه خیز در فضاهای عمومی شهری از بروز هر گونه حادثه با اقدامات و تمهیدات جلوگیری شود.
تذکر سالاری به شهرداری تهران
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم محاسبه و دریافت دستی عوارض صدور پروانه و گواهی های ساختمانی را مخالف رویکرد شفاف و مبارزه با رانت و فساد مدیریت شهری دوره پنجم دانست.
محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری گفت: براساس ضوابط طرح تفصیلی قرار بود تمامی فرایندهای صدور پروانه و گواهی های ساختمانی ، میزان بارگذاری و طبقات، به صورت شفاف در سامانه شهرسازی قرار گیرد تا هم برای ذینفعان و هم برای دستگاه های نظارتی مشخص باشد.
وی ادامه داد: به موجب مصوبه های مکرر شورای شهر تهران هم در دوره گذشته و هم فعلی قرار بود، نحوه محاسبه و فرایند محاسبه عوارض گواهی های ساختمانی ، سیستمی انجام و از محاسبه دستی و دریافت علی الحساب جلوگیری شود اما متاسفانه ما هنوز در مناطق شاهد این اقدامات هستیم.
وی تصریح کرد: شهرداری تهران مکلف است همه محاسبه های مربوط به عوارض صدور پروانه ساختمانی و همچنین صدور فرم های اعلام عوارض را بصورت سیستمی و با درج نحوه محاسبه آن انجام دهد و از هر گونه محاسبه و اعلام عوارض بصورت دستی و شفاهی خودداری کند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اضافه کرد: بیشتر شهرداری های مناطق قبل از صدور پروانه عوارض علی الحساب می گیرند و در برخی از پرونده ها نیز جهت ارسال به کمیسیون ماده ۵ عوارض علی الحساب دریافت می شود.
سالاری افزود: از شهرداری تهران انتظار می رود با توجه به مصوبه های شورا در راستای قانون مداری و شفافیت، برای دسترسی عمومی و اعلام شفاف نحوه محاسبه عوارض ساختمانی در چارچوب طرح تفصیلی و ممنوعیت انجام و دریافت دستی و لغو بخشنامه های مغایر اقدام کند.
ارائه گزارش کمیته ویژه بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهدا تا پایان مهر
رئیس کمیته ویژه «بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهدا» از ارائه گزارش این موضوع به شورای شهر تا پایان مهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی اعطا امروز در حاشیه جلسه علنی شورای شهر با بیان این که تیم کارشناسی برای بررسی ابعاد علت حذف کلمه شهید از تابلوهای شهری تشکیل شده است، اظهار کرد: از چند منبع متفاوت اطلاعات گرد آوری میشود و برخی اطلاعات نیز از مناطق شهرداری با دقت بالاتری گردآوری شده است و برخی اطلاعات را نیز از رسانهها درخواست کردیم.
وی با بیان این که اطلاعاتی از دستگاهها ونهادهای مختلف جمع آوری شده است، اضافه کرد: مکاتبه رسمی با برخی از رسانهها داشتهایم تا اطلاعاتی را که در اختیار دارند یا منتشر کردهاند در اختیار ما قرار دهند.
رئیس کمیته ویژه «بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهدا» با بیان این که بنا داریم تا اواخر این ماه گزارش رسمی در مورد ابعاد مختلف حذف کلمه شهید از تابلوهای شهری را به هیئت رئیسه شورای شهر ارائه دهیم، بیان کرد: این مسئله پیچیدگیهای مختلفی دارد و باید ببینیم چه عواملی در چه زمانی و با مسئولیت چه کسانی این کار را کرده اند و در مورد سهوی یا عمدی بودن این موضوع قضاوت نمیکنیم.
اقای اعطا در پاسخ به این سوال که آیا این اتفاق سیاسی بوده است یا خیر؟ گفت: این موضوع باید از دو بعد بررسی شود چرا که در موضع گیریها افرادی بودند که به حق حساسیت نشان دادند و ما موظف به پاسخگویی هستیم اما بخش دیگر کسانی هستند که بهره برداری سیاسی کردند که این مسئله قابل قبول نیست.