به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: یکی از رویکردهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اقتصادی کردن عرصههای منابع طبیعی و مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه گونههای جنگلی و مرتعی است.
علی محمدی مقدم گفت: یکی از گونههای جنگلی که میتواند در مشارکت مردم نقش ویژهای داشته باشد گونه پسته وحشی یا بنه است که بخاطر صمغ و شیرآب آن تحت عنوان سقز، از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است.
وی افزود: از ۳۰۷ هزار هکتار جنگلهای استان چهارمحال و بختیاری ۷۰ درصد را بلوط و ۳۰ درصد دیگر را بنه تشکل میدهد.
محمدی مقدم با بیان اینکه در سالهای ترسالی مجوز برداشت سقز به بهره برداران داده میشود، گفت: از هر اصله درخت بنه ۵۰۰ گرم سقز برداشت میشود که هر کیلوگرم آن به ارزش ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به صورت خام به فروش میرسد.
وی گفت: این گونه جنگلی علاوه بر رونق اقتصاد جنگل نشینان در حفظ و توسعه گونههای جنگلی نقش مؤثری دارد.
محمدی مقدم با بیان اینکه سقز دارای تربانتین و کلوفان است، افزود: سقز در درمان یبوست، پاکسازی معده، جلوگیری از پوسیدگی دندان، رفع بوی بد دهان، تقویت چشم و درمان کچلی استفاده میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: سقز در داروسازی، صنایع پلیمری، چسب، رنگ، لاک، تهیه روغنهای چاپ، پارکت و کف پوش کاربرد دارد.
محمدی مقدم گفت: هم اکنون سه هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان به کشت گونههای جنگلی اقتصادی و گونهای دارویی اختصاص یافته است.