مراسم گرامیداشت هفته جهانی فضا با شعار "ماه، دروازهای به سوی ستارگان " آغاز شد.
قرار است وزیر ارتباطات نیز تا ساعتی دیگر در این مراسم حاضر شود.
بر اساس قطعنامهای که سال ۱۹۹۹ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد هر سال از ۴ تا ۱۰ اکتبر (۱۳ تا ۱۹ مهر) هفته جهانی فضا نامگذار شده است.
علت انتخاب کردن این روزها به عنوان هفته فضا، گرامیداشت دو نقطه عطف در تلاش بشر برای دستیابی به فضاست.
۴ اکتبر ۱۹۵۷: پرتاب نخستین ماهواره زمینی ساخت بشر به نام Sputnik ۱ که راه را برای اکتشاف در فضا باز کرد.
۱۰ اکتبر ۱۹۶۷: امضای معاهدهای در مورد اصولی که حدود کار دولتها را در اکتشافات فضایی و استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو شامل ماه و سایر اجرام آسمانی مشخص میکند.
آموزش مردم درباره فواید بهره برداری از فضا، رونق استفاده از فضا برای توسعه اقتصادی پایدار، جلب حمایتهای عمومی از برنامههای فضایی، تشویق کودکان به فراگیری علوم و توجه به آینده، ترویج راه اندازی نهادهای مرتبط با فضا در نقاط مختلف دنیا، تقویت همکاریهای بین المللی در حوزههای فضایی با هدف آموزش و امداد فضایی از اهداف برگزاری مراسم و گرامیداشت این هفته در سراسر جهان است.
سازمان ملل متحد و مسئولان انجمن بین المللی هفته جهانی فضا، از همه گروهها و تشکلها در سراسر جهان خواسته اند در این هفته، با اجرای برنامههای مختلف، مانند همایش و نمایشگاههای فضایی، مسابقه علمی و هر اقدامی که بتواند نظر جوانان را به دانش و فناوری فضایی جلب کند، انجام دهند.
برنامههای هفته جهانی فضا ابتدای شکل گیری یعنی سال ۲۰۰۰، در ایران اغاز شد. اما در ابتدای این برنامهها بیشتر در حد اجـرای همایشها و برنامههای درون سازمانی در مرکز سنجش از دور ایران وابسته به وزارت پست و تلگراف و تلفن سابق بود.
تاسیس سازمان فضایی ایران در سال ۱۳۸۲ و اطلاع رسانیهای بیشتر درباره این هفته در میان مردم، باعث شد برخی از تشکلها در شهرهای مختلف و با حمایت سازمان فضایی ایران مراسم هفته جهانی فضا را در ابعادی گستردهتر در میان مردم برگزار کنند.
شهرهایی مانند تهران، اصفهان، رشت، کرج و قم از نخستین شهرهایی بودند که به طور جدی در این زمینه فعال و در ادامه شهرهای دیگری هم به این فهرست اضافه شدند و در حال حاضر شاهد گسترش برگزاری این برنامهها تقریبا در همه استانها هستیم.
سازمان فضایی ایران نیز به عنوان متولی هماهنگی و برگزاری این مناسبت، با برنامههای گوناگون و مقاله نویسی، داستان نویسی، نقاشی، اجرای برنامههای آموزشی در اماکن عمومی همچون بوستانها و فرهنگسراها و برگزاری همایــشها و گارگاههای آموزشی مختلف و سایر اقدامات ترویجی تلاش کرده است علاقهمندان بیشتری را به حوزه فناوری فضایی جذب و مخاطبان خود را با ویژگیهای این فناوری بیش از پیش آشنا کند.