وجود بالغ بر ۶۰ کلمه فارسی در زبان محاوره مردم مجارستان، نشان از مولفههای مهم آشنایی مردم این کشور با تاریخ و ادبیات ایران است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از وین, کنفرانسی با عنوان «بررسی ریشه های مشترک ایران و مجارستان» با حمایت وزارت توانمندیهای انسانی مجارستان از سوی خانه ملل در محل آکادمی هنر بوداپست برگزار شد. در این کنفرانس که محققان و پژوهشگران تاریخ از دانشگاههای الته و کوروینوس مجارستان ،دانشگاه وین ، دانشگاه اسپانیا و محققین علاقمند حضور داشتند ، غلامعلی رجبی یزدی سفیر کشورمان با ابراز خرسندی از برگزاری کنفرانس گفت : روابط ایران و مجارستان از قدمت و دیرینه تاریخی برخوردار بوده و ریشه های مشترک همراه با قرابت های فرهنگی و مشترکات بین دو کشور سبب تحیکم و تقویت مناسبات دوجانبه گردیده است.
قرابتهای فرهنگی ایران و مجارستان
قرابتهای فرهنگی ایران و مجارستان
قرابتهای فرهنگی ایران و مجارستان
سفیر کشورمان با اشاره به پنج مولفه اثر گذار از جمله مهاجرت اقوام و قبایل مختلف در قرون هشتم و نهم میلادی از شمال ایران و مناطق دریای خزر و قفقاز به مجارستان ، اعزام فرستادگان از سوی پادشاهان دو کشور از جمله از سوی شاه عباس صفوی به دربار پادشاه مجارستان و اعزام نماینده از سوی لودویک دوم به دربار شاه اسماعیل صفوی و نیز اعزام نماینده از سوی پادشاه ماتیاس به دربار ایران افزود: این مولفه ها در پیوند و قرابت بین دو کشور بسیار تاثیرگذار بوده است. رجبی در ادامه به وجود بالغ بر 60 کلمه فارسی در زبان محاوره مجارستان اشاره کرده و افزود یکی دیگر از مولفه های مهم، آشنایی مردم مجارستان با تاریخ و ادبیات ایران است. بطوریکه در قرن شانزدهم میلادی مردم مجارستان در شهر پچ و بوداپست ، به خواندن غزلیات حافظ و اشعار مولانا می پرداخته اند. سفیر کشورمان ، افسانه های مشترک بین مردم دو کشور را از دیگر محورهای قرابت فرهنگی بین دو کشور قلمداد نموده و وجود بالغ بر 157 نسخه خطی فارسی در کتابخانه ملی آکادمی علوم مجارستان را در این راستا با اهمیت خواند. سفیر کشورمان ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه همایش ها در تحکیم و تقویت پیوند بین دو ملت و نیز ارتقا ء سطح مناسبات دو کشور اثرگذار باشد. در این کنفرانس اوا روبووسکی رئیس خانه ملل مجارستان با تشریح اهداف برگزاری این کنفرانس، از تلاش های صورت گرفته از سوی این سفارت در معرفی میراث فرهنگی و تمدنی ایران از جمله حمایت از چاپ و انتشار کتب تقدیر نموده و افزود در این کنفرانس پژوهشگران در رابطه با آغاز تاریخ مجارستان و ارتباط مجار ها با ایران به بحث و بررسی خواهند پرداخت.