به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، کامبیز محمدی اظهار داشت: بنیاد برکت تا سال ۹۶ در کارهای عمرانی، امور خیریه، ایجاد کارگاههای کوچک و کارخانههای بزرگ در قالب طرحهای اقتصادی بنگاه محور در کشور فعالیت میکرد.
وی افزود: از سال ۹۶ به بعد در کمیته تحقیق و توسعه بنیاد برکت مدل توسعه روستا در قالب سه طرح سحاب، آسمان و آفتاب تدوین شد که به ترتیب شامل سرمایه گذاری حمایتی اشتغال برکت، آیین نامه سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی و آیین نامه فقر زدایی و توان افزایی اقتصادی برکت است.
مجری طرحهای اشتغالزایی اجتماع محور بنیاد برکت یادآور شد: سال گذشته در استان کردستان ۲ شهر بیجار و سروآباد به عنوان شهرستانهای دارای بیشترین روستاهای محروم برای اجرای این طرحها انتخاب شدند.
وی اضافه کرد: جامعه هدف برای اجرای طرح سحاب در روستاهای هدف، افراد فاقد شغل یا کسانی که مبلغ درآمدی آنان از مبلغ مصوب شورای عالی کارکمتر باشد و همچنین زنان بی سرپرست و بدسرپرست هستند.
محمدی گفت: برای اجرای طرح، تعدادی تسهیلگر آموزشهای لازم اقتصادی و اجتماعی دیدهاند و یک صندوق پشتیبان کسب و کار نیز در روستا راهاندازی شده که حق عضویت آن ۵۰۰ هزار ریال وماهانه ۲۰۰ هزار ریال است و افرادی نیز که تسهیلات از صندوق دریافت کنند یک درصد آن به عنوان سرمایه در صندوق باقی میماند.
وی تاکید کرد: همچنین افرادی که شامل جامعه آماری طرح هستند، میتوانند تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات چهاردرصد با بازپرداخت پنج ساله میتوانند دریافت کنند.
مجری طرحهای اشتغالزایی اجتماع محوربنیاد برکت افزود: بر این اساس زنجیره شغلی در روستاها ایجاد میشود که بخشی شامل مشاغل خُرد و در قالب طرح سحاب و مشاغل کلان نیز در قالب طرح آفتاب انجام خواهد شد.
وی در ادامه گفت: طرح آسمان نیز که شامل افزایش سرمایه اجتماعی است، در روستاهای توسعه یافتهتر و بزرگتر اجرا و مشکلات روستا شناسایی و با راهاندازی صندوق، مشکلات رفع میشود ضمن اینکه ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به مخاطبان طرح آسمان نیز تعلق میگیرد.
محمدی اظهار داشت: سال گذشته ۲۵۰ طرح اشتغال اجتماع محور در روستاهای سروآباد و بیجار اجرا شد و امسال تمام شهرستانهای استان زیرپوشش این طرحها قرار گرفته و اجرای یک هزار و ۵۰۰ طرح تا پایان سال در این مناطق پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح درهر روستا کارگروه اشتغال با حضور چند نفر از معتمدین تشکیل میشود، گفت: سال گذشته در هر طرح برای یک و نیم نفر به صورت مستقیم و یک و نیم نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده و پیش بینی میشود امسال برای چهار هزار و ۲۰۰ نفر شغل ایجاد شود.
مجری طرحهای اشتغالزایی اجتماع محور بنیاد برکت، هدف از طرحهای اشتغال زایی بنیاد برکت را فعال کردن تواناییهای روستاییان و قابلیتهای این مناطق اعلام کرد و افزود: اجرای طرحهای اشتغال اجتماع محور فازبندیهای مشخص دارد و برای هرسال تعدادی طرح تعیین میشود و تا پنج سال پایداری طرحها دنبال خواهد شد.