بیماری حاد و شایعی در واحدهای دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان اصفهان دیده نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه18 بیماری مشترک بین انسان و دام در کشور شناسایی شده است گفت:شرایط کنترل بیماری ها با اقدامات دامداران، روستاییان و عشایر و تلاشهای شبانهروزی اداره کل دامپزشکی و دیگر دستگاهها محقق شده است.
شهرام موحدی افزود: در یک سال گذشته بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است فقط دو نفر از عشایر به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی به این بیماری مبتلا شدند که هر دو بهبود یافته اند.
وی ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو یک عارضه خونریزی دهنده است که توسط ویروس ایجاد میشود و بطور معمول توسط کنه از دام به انسان منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری اختصاص به دام ندارد اما دام میتواند مخزن این ویروس باشد گفت: ویروس تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده، له کردن کنه و ذبح دامهای آلوده در خارج از کشتارگاه منتقل میشود.
موحدی از مردم خواست گوشت را حتما 24 ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری کنند در صورتی که گوشت با سرعت وارد فریزر شود، زندگی ویروس ادامه پیدا خواهد کرد.
سال 1396, پنج نفر در استان اصفهان به بیماری تب کریمه کنگو دچار شدند که چهار نفر بر اثر ذبح غیرمجاز دام و یک نفر هم به علت چیدن قارچ در مراتع کوهستانی مورد گزش کنه قرار گرفته بودند.
استان اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و 800 هزار رأس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور بدل کرده است.