رئیس سازمان اورژانس کشور از همکاری وزارت بهداشت ایران و عراق برای ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین حسینی خبر داد
دکتر پیرحسین کولیوند درحاشیه نخستین همایش بین المللی بهداشت و درمان به مناسبت اربعین حسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: کادر درمانی ایران که به کشور عراق اعزام شده است براساس تفاهم نامه میان وزارت بهداشت ایران و عراق علاوه بر موکبهای سلامت و مراکز ویژه ایران، در بیمارستانهای عراق نیز مستقر شده است و به زائران خدمات رسانی میکند.
وی افزود: متخصصان ایرانی قلب، زنان، مغز و اعصاب، عمومی، جراحی، داخلی، گوش و حلق و بینی و ریه با استقرار در بیمارستانهای کشور عراق به تمام زائران اربعین حسینی خدمات رسانی میکنند.
آقای کولیوند اضافه کرد: کادر کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیر و همچنین بهداشت و سلامت (محیط و تغذیه) ایران نیز با کارت شناسایی وزارت بهداشت عراق در مسیرهای راهپیمایی، کنترل سلامت زائران را با همکاری کشور میزبان انجام میدهد.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه امسال با توجه به پیش بینی افزایش تعداد زائران اربعین حسینی منابع انسانی و پشتیبانی نیز افزایش یافته است، گفت: در برخی منابع ۲۰ تا ۲۵ درصد و در برخی دیگر از منابع تا ۴۰ درصد افزایش داشته ایم.
وی افزود: ۱۷ هزار نیروی فوریتهای پزشکی به زائران اربعین خدمات رسانی میکنند.
کولیوند اضافه کرد: ۲۰ هزار نیروی درمانی در کنار نیروهای حاضر در مناطق مرزی به زائران خدمات رسانی میکنند.
وی گفت: همه مرزهای شرقی کشور که میزبان زائران کشورهای پاکستان و افغانستان هستند و مرزهای شمالی کشور تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند.
کولیوند افزود: چهار بیمارستان تخصصی به منظور ارائه خدمات در بحرانها (بیوتروریسم، شیمیایی و هسته ای) در مرزهای غربی کشور مستقر شده اند.
وی گفت: در هر یک از گذرگاههای مرزی سه بالگرد آماده خدمات رسانی است.
کولیوند افزود: در هر ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در مسیر زائران اربعین حسینی در کشور، یک دستگاه آمبولانس و در هر ۳۰ کیلومتر یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مستقر شده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: با برپایی درمانگاهها و بیمارستانهای سیار و همچنین وجود دو فروند هواپیما که به بیمارستان هوایی تبدیل شده اند نیز به زائران خدمت رسانی خواهند کرد.
کولیوند گفت: کاروان سلامت برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی به صورت رسمی روز دوشنبه از جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدای معزز به مسیرهای راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی اعزام میشوند.
وی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با سفرای کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق در روز گذشته گفت: هماهنگیها و برنامه ریزیهای لازم به منظور همکاری برای ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی صورت گرفته است.
کولیوند اضافه کرد: براساس تفاهم نامهای که با وزارت بهداشت عراق صورت گرفت پزشکان، متخصصان، نیروهای درمان، اعزام و دارو و تجهیزات پزشکی به کشور عراق ارسال میشوند و در قالب کارگروههای مشترک گروههای مدیریت بیماریهای واگیر با اداره بهداشت عراق همکاری خواهند کرد.
وی با اشاره به افزایش مشارکتهای مردمی با زائران اربعین گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کلینیکهای سیار با ۳۵۰ متخصص داوطلب به کشور عراق اعزام کرده است که در آنها درمانگاههای تخصصی دندانپزشکی و دیالیز مستقر است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: با کسب مجوز از کشور عراق، ۳۵ دستگاه آمبولانس و هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس به این کشور اعزام شده است و ۵۰ دستگاه آمبولانس و ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس دیگر نیز در مرزهای دو کشور مستقرند که در صورت نیاز مجوز ورود و ارائه خدمت در کشور عراق را دارند.
۱۱۰ موکب سلامت در خدمت زائران اربعین حسینی
آقای ابراهیم متولیان رئیس بسیج جامعه پزشکی نیز در این همایش از برپایی ۱۱۰ موکب سلامت برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی خبر دارد.
آقای ابراهیم متولیان گفت: این موکبها در مسیر زائران اربعین در مرزهای ایران و عراق و نیز در فرودگاه امام خمینی (ره) برپا خواهند شد.
وی با بیان اینکه ما باید درکنار دیگر اقوام و مذاهب به صورت متحد در خدمت زائران اربعین حسینی باشیم، افزود: همکاری با دیگر تخصصها همچون مهندسان به منظور ارائه بهتر خدمات به زائران اربعین، ضروری است.
متولیان با اشاره به اینکه برخی آسفالتها و کفپوشهای معابر موجب کاهش دما تا ۳۰ درجه میشوند، گفت: میتوان با کمک متخصصان، آبپاشهایی در مسیر زائران قرار داد تا دما کاهش یابد، زیرا اربعین از این پس در فصل تابستان و هوای گرم سال خواهد بود و باید پیش بینیهای لازم انجام شود.
رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه همه در پوشش خادمان امام حسین (ع) باید به دور از عنوانها قرار بگیریم گفت: پیاده روی اربعین و گسترش آن با حضور دیگر اقوام و مذاهب و حتی ادیان نشاندهنده زمینههای ظهور امام عصر (عج) است.
وی با اشاره به اینکه تمام نعمتهای الهی بتدریج میآیند گفت: پس از سال ۶۱ هجری، شیعیان محصور شدند و خداوند به تدریج نعمت ائمه را با غیبت امام عصر (عج) از بشر گرفت، اما به نظر میرسد اکنون روشناییهای ظهور به تدریج آشکار میشود و راهپیمایی میلیونی اربعین نشانگر این روشنایی هاست.
متولیان گفت: امیدواریم درظهور امام عصر (عج) در کنار تمام ادیان و اقوام بشردر راهپیمایی اربعین حسینی حضور یابیم.
برگزاری نخستین همایش بین المللی بهداشت و درمان
نخستین همایش بین المللی بهداشت و درمان به مناسبت اربعین حسینی امروز در سالن همایشهای رازی تهران برگزار شد.این همایش به منظور هماهنگی و انسجام اطلاع رسانی درخصوص خدمات بهداشت و سلامت به زائران اربعین حسینی برگزار شده است.
این همایش با تلاش بسیج جامعه پزشکی کشور و سپاه محمدرسول الله (ص) تهران بزرگ برگزار شد.
در این همایش یک روزه قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس اورژانس کشور، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ و برخی از دست اندرکاران و علاقهمندان به خدمت رسانی زائران اربعین حسینی حضور داشتند.