به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن ابراز امیدواری برای اتحاد فلسطینی ها و کشورهای اسلامی، اذعان کرد هیچ یک از قطعنامه های شورای امنیت درباره فلسطین اجرایی نشده است.
«جری ماتیوس ماتجیلا»، سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد، و رئیس دوره ای شورای امنیت تأکید کرد سازمان ملل از سال 1948 میلادی تاکنون حدود 72 قطعنامه درباره فلسطین و اسرائیل صادر کرده که هیچ کدام از آنها اجرایی نشده است.
وی در پاسخ به پرسش «القدس العربی» درباره اینکه سازمان ملل متحد, ملت فلسطین را در مبارزه خود برای رسیدن به آزادی و استقلال تنها گذاشته است گفت: موضع آفریقای جنوبی درباره مسئله فلسطین و حمایت از فلسطینی ها و حقوق مسلم آنها کاملاً واضح است و هیچ شک و تردیدی درباره آن نیست.
سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد در ادامه افزود: مشکل این است که شورای امنیت قطعنامه صادر میکند، اما پیگیر آنها نیست. موضع آفریقای جنوبی درباره ملت فلسطین تغییر نکرده است و همچنان از آن حمایت میکند.
وی افزود: ما در عین حال از برادران خود در حماس و فتح خواستیم که متحد شوند و در یک صف باشند. همچنین، کشورهای منطقه نیز باید متحد شود. ما همچنان معتقدیم که راهحل معطوف به بر تشکل دو دولت امری شدنی است. ما از این این گزاره که اسرائیل و فلسطینی در چارچوب مرزهای امن، آرامش داشته باشند حمایت می کنیم. از سال 1947 موضوع تشکیل دو دولت به رسمیت شناختهشده است که یکی ظرف دو سال تشکیل شد و دیگری همچنان شکل نگرفته است که این برای شورای امنیت یک اشکال است.
باور ما بر این است که باید اسرائیلی ها و فلسطینی ها را متقاعد کنیم تا با یکدیگر بنشینند و مشکل خود را با گفتگو حل کنند. ما دو طرف درگیری را به آفریقای جنوبی دعوت کردیم و به آنها گفتیم که ببینید ما چگونه با گفتگو مشکل را حل کردیم؛ شما هم می توانید مشکل را با گفتگو حل کنید. خشونت چیزی جز خشونت به بار نمی آورد و برای یکصد سال آینده بین نسل ها ادامه خواهد یافت. امیدواریم کسانی که برای آنها طرح صلح مطرح خواهند کرد مناسب برای هر دو طرف باشند و دو طرف نیز قبول کنند و برای حل مشکل خود با یکدیگر گفتگو کنند. زمان بهسرعت سپری میشود. زمان زیادی از دست داده ایم. می خواهیم شاهد صلح حقیقی برای فرزندان دو طرف باشیم.
وی درباره اینکه آیا تصمیمی اتخاذ خواهد کرد که به همراه اعضای شورای امنیت از سرزمین های اشغالی فلسطین دیدن کند گفت: آفریقای جنوبی بارها به شورای امنیت پیشنهاد کرده است که نه فقط برای ابراز همبستگی به اسرائیل و فلسطین سفر کند بلکه برای بازگشت آنها بازگشت به میز مذاکره ابراز امیدواری کنیم، اما اولا هیچ تمایلی برای چنین سفری وجود ندارد و وانگهی همه سفرهای [اعضای] شورای امنیت نیازمند به اجماع نظر در داخل آن نیاز دارد.
جری ماتیوس ماتجیلا درباره موضوع کشمیر و ظلم و اجحاف علیه 8 میلیون نفر و اقدام نکردن شورای امنیت در این باره، که بر صلح و امنیت بینالمللی به ویژه در منطقه آسیا تأثیرگذاشته است نیز گفت: شورای امنیت به موضوع جامو و کمشیر پرداخت، اما متأسفانه درباره صدور حتی صدور بیانیهای در این باره، توافق نظر وجود ندارد زیرا در داخل آن اختلافنظر وجود دارد. اکنون شورای امنیت در حال بررسی این موضوع و در نهایت تصمیمگیری خواهد کرد. در نشستی که ماه گذشته در این باره، تشکیل شد به نتیجه ای نرسید.
واقعیت این است که شورای امنیت اکنون یکپارچه نیست و انتظار نمی رود که در این باره، بیانیهای صادر کند. موضع نخستوزیر پاکستان و هند را می دانم، اما فقط امیدوار هستم که این بحران از طریق مسالمت آمیز و در جهت منافع دو کشور حلوفصل شود.