رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: عملیات ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر معدنی پنهان در کشور در حال اجراست و تاکنون این عملیات در ۹ درصد مساحت کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه ژئوفیزیک هوایی با گستره ۶۴۰ هزار کیلومتر مربع که معادل ۱۵۰ هزار کیلومتر خطی است برای اکتشاف ذخایر پنهان اجرایی میشود ادامه داد: این عملیات با بالگرد انجام میشود و تاکنون در ۹ درصد مساحت معدنی کشور انجام شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: با تدابیر پیشبینی شده اطاعات سازمان زمین شناسی به صورت رایگان در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد که این مهم کمک میکند ریسک ناشی از اکتشافات آنها به حداقل برسد.
وی بیان کرد: اطلاعات ظرفیت معدنی کشور که به نوعی خروجی ۵۰ سال سازمان زمین شناسی کشور است تهیه و برش استانی آن نیز آماده شده است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران خاطرنشان کرد: استان بوشهر در حوزه معادن غیرفلزی دارای ظرفیتهای بالقوهای است که از این توانمندیهای معدنی میتوان بهرهبرداری مطلوب کرد.
وی با اشاره به تدوین سوژههای زمینشناسی دریایی تصریح کرد: زمینشناسی دریایی از ظرفیت مهم این سازمان است که در این راستا فعالیتهای مهمی به ویژه در نقاط ساحلی از جمله استان بوشهر در دست تهیه و اجراست.
شهیدی با بیان اینکه در عرصه دریا رسوبهای فراوانی وارد دریا میشود گفت: ژئوفیزیک دریا از اولویتهای سازمان زمینشناسی است که در این راستا برنامههای مهمی تدوین شده است.
استاندار بوشهر نیز با بیان اینکه این استان از ظرفیت بالای معدنی برخوردار است افزود: معادن استان بوشهر بیشتر در زمینه مصالح ساختمانی عرصه غیر فلزی است.
عبدالکریم گراوند افزود: بررسی اکتشافی زمینشناسی نشان میدهد استان بوشهر دارای ذخائر معدنی متعددی است که میتوان از این قابلیتها در عرصه تولید و اشتغال و صادرات استفاده کرد.
وی با تاکید بر حمایت از استخراج و اکتشاف طرحهای ذخائر معدنی تاکید کرد: بهرهبرداری و حمایت از طرحهای معدنی استان در اولویت قرار دارد و در این راستا حمایت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران ضروری است.
استاندار بوشهر بیان کرد: صادرات مواد معدنی استان بوشهر یکی از ظرفیتهای مهم در این حوزه است که ایجاد اسکله و پایانه صادرات مواد معدنی در اولویت برنامهها قرار دارد.