به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در نشست ستاد مرکزی اربعین گفت: برای متقاضیان گذرنامه که موفق به دریافت آن نشده اند، قرار شد در زمان سفر به عراق از برگه گذر موقت استفاده کنند.
حسین ذوالفقاری پس از جمع بندی سخنان اعضای ستاد گفت: به دلیل اینکه پیش بینی میکنیم آمار زائران امسال افزایش پیدا کند، افرادی که برای دریافت گذرنامه ثبت نام میکنند، اما به هر دلیلی نیروی انتظامی فرصت تحویل گذر نامه را به آنها ندارد، با طرف عراقی هماهنگ شد با برگه اربعین تردد کنند و بعد از پایان سفر اربعین گذرنامه شان به درب منازل ارسال خواهد شد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: برگه گذر موقت یا تردد اربعین فقط ویژه کسانی است که برای دریافت گذرنامه ثبت نام کرده و مدارک را تحویل داده اند.
وی افزود: همه اقدامات ما در خصوص اربعین باید منجر به گسترش معنویت شود و نزدیک شدن مردم دنیا به فرهنگ عاشورا در صحنه اربعین و هماهنگی هر چه بیشتر میان مردم ایران و عراق از دیگر آثار این مراسم بی نظیر جهانی است.
وی درباره بیمه زائران اربعین از همه رسانهها خواست اگر سوالی دارند، مطرح کنند و این درست نیست که ذهن مردم را درگیر مسائل حاشیهای کنیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اینکه زیرساختها در مناطق مرزی امسال در مقایسه با سال گذشته تغییرات اساسی کرده است، گفت: در روزهای باقیمانده باید هماهنگیهای بیشتری میان سازمان حج و زیارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هلال احمر ایجاد شود.
آقای ذوالفقاری تصمیمهای ستاد مرکزی اربعین درباره تردد مرزی خودرو (کاپوتاژ) را بر مبنای منافع عمومی خواند و افزود: سال گذشته بیش از دو هزار اتوبوس تردد کرد که در داخل مرز مهران با مشکل مواجه و بخش عمدهای از این ناوگان در داخل خاک عراق زمین گیر شد و امسال تصمیم گرفتیم فقط ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای تردد مرزی در نظر گرفته شود که آن هم برای گروههای خاصی مانند معلولان و افراد مسن و شاید خبرنگاران و رسانهها باشد.
وی درباره اتوبوسهای بین شهری هم گفت: ۱۲ هزار اتوبوس داریم که در داخل کشور فعالند و میتوانند زائران را از استانها به مرزها منتقل کنند و برای امسال سقف تردد مرزی ۴۰۰ دستگاه اتوبوس شد و ۹ هزار اتوبوس نیز برای انتقال زائران از مرز در نظر گرفته شده است و مردم را به استفاده از خودروهای شخصی دعوت میکنیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: شهرداری نیز دو هزار و ۵۰۰ دستگاه از خودروهای خود را برای مرزهای ایران و خاک عراق در نظر گرفته است و قرار شد سپاه نیز ۲۵۰ دستگاه خودرو در داخل خاک عراق مستقر کند تا زائران به مهران منتقل شوند.
آقای ذوالفقاری گفت: نام نویسی در سامانه سماح برنامه ریزی و مدیریت را برای ما بسیار آسان میکند و میتوانیم از این طریق مدیریت سفر انجام دهیم و نرم افزاری تهیه شده است که آخرین وضع مرزها و موکبها در طول مسیر رفت و برگشت به زائران اطلاع رسانی میشود.
وی افزود: درباره نام نویسی در سامانه سماح حرفهای ضد و نقیض زده میشود و برخی میگویند ثبت نام لازم است و برخی میگویند لازم نیست، اما مردم بدانند که ثبت نام در سماح برای خودشان اثر مثبت دارد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره تردد مرزی خودروهای سواری هم گفت: به دلیل برخی مشکلات در داخل خاک عراق مقرر شد از شانزدهم تا پایان مهر کاپوتاژ ماشینهای شخصی انجام نشود.
آقای ذوالفقاری افزود: البته کمیته حمل و نقل ستاد اربعین انتقال زائران با خودرو ون را به داخل عراق بررسی میکند که اگر نهایی شد، هماهنگیهای لازم با طرف عراقی صورت گیرد.