بیش از ۸۰ درصد سقطهای مکرر در سهماهۀ نخست بارداری رخ میدهد و قابل درمان است
وی با بیان اینکه علل متعددی میتوانند موجب سقط مکرر شوند که ممکن است مربوط به جنین یا مادر و یا هر دو باشند گفت: از علل جنینی، میتوان به اختلالات کروموزومی و ژنتیکی و ناهنجاریهای ساختاری اشاره کرد و در مادر نیز، مشکلات رحمی، اختلالات هورمونی، اختلالات انعقادی و مشکلات ایمونولوژیک میتواند موجب سقط مکرر شود.
خانم دکتر انصاری پور افزود: عوامل (فاکتور) مردانه در سقط مکرر نیز نقش مهمی دارند و این موضوع در پژوهشهای متعدد علمی ثابت شده است که البته نیمی از موارد سقط مکرر در دستۀ با علت نامشخص یا بدون توضیح قرار میگیرند.
وی گفت: عواملی مانند سن مادر میتوانند خطر سقط مکرر را افزایش دهند و هر چه سن خانم هنگام بارداری بیشتر باشد، خطر سقط مکرر بیشتر خواهد بود.
خانم دکتر انصاری پور افزود: خطر بروز سقط جنین در سی سالگی حدود ۲۰ درصد، در ۴۰ سالگی حدود ۴۰ درصد و در چهل و چهار سالگی حدود ۸۰ درصد است.
وی گفت: وزن بالای مادر نیز میتواند از عوامل خطرساز سقط مکرر باشد و همچنین تعداد سقطهای قبلی نیز با افزایش احتمال بروز سقط مکرر رابطه دارد.
خانم دکتر انصاری پور دربارۀ پیشگیری از بروز سقط مکرر گفت: با کنترل عوامل خطر میتوان تا حدی از بروز سقط مکرر پیشگیری کرد و بهتر است خانمها اقدام برای بارداری را به تعویق نیندازند.
وی گفت: براساس پژوهشها اصلاح سبک زندگی و رسیدن به وزن متناسب میتواند از بروز سقط مکرر در خانمها پیشگیری کند.
خانم دکتر انصاریپور افزود: همچنین اختلالات عملکرد تیروئید، اگر تشخیص داده و کنترل نشوند، میتوانند باعث سقط مکرر و یا عوارض جدی برای رشد جنین شوند و یا دیابت کنترلنشده میتواند موجب دیابت بارداری و مشکلات جدی برای جنین شود.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابنسینا دربارۀ درمان سقط مکرر گفت: بسیار مهم است که زوجهای مبتلا به سقط مکرر به یک مرکز یا کلینیک تخصصی سقط مکرر مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی و درمانی مناسب برای آنها انجام شود.