رئیس شورای اسلامی شهر تهران دلایل تجهیز نشدن پروژه ترمینال شرق را توضیح داد
قدرشناسی مسئولان مهمترین خواسته سالمندان
محسن هاشمی در یکصد و شصت و هشتمین جلسه شورا و با اشاره به روزجهانی سالمند و گرامیداشت این روز اظهار داشت: سالمندی، یکی از دورههای لذت بخش زندگی هر انسانی میتواند باشد در صورتی که زمینههای این جسمی و روحی این دوره به صورت مناسبی فراهم شده باشد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: با افزایش سن متوسط ایرانیان در دهههای اخیر به نزدیک هشتاد سال سن، بخصوص در بانوان، سپری کردن حدود دو دهه زندگی در سالمندی نیاز به توجه و حمایت بیشتری از جامعه دارد.
آقای هاشمی با تاکید بر اینکه این حمایت در حوزههای مختلفی نظیر تغذیه، سلامت و درمان، تامین معیشت و حمایتهای معنوی و فرهنگی باید ایجاد شود، ادامه داد: سالمندان پس از عمری تلاش و خدمت، با بحرانهای مختلف مادی و روحی مواجه نشوند.
وی ایجاد فضای نشاط، ورزش و برنامههای فرهنگی را از خدماتی دانست که حوزه فرهنگی اجتماعی مدیریت شهری باید برای شهروندان سالمند به صورت ویژهای پیش بینی کند.
محسن هاشمی با بیان اینکه متاسفانه در شرایط اقتصادی اخیر، بیشترین فشار اقتصادی به سالمندان و بازنشستگان وارد میشود، گفت: هزینههای این گروه از جامعه که دارای فرزندان بزرگ دانشجو یا فارغ التحصیل فاقد شغل و درگیر بیماری ومراقبتهای پزشکی هستند نسبت به سایر اقشار بیشتر شده و درامد آنها کمتر شده است.
وی در ادامه سخنانش روز سالمند را به حدود ۱۲ هزار بازنشسته مدیریت شهری تهران و خانوادههای محترم این عزیزان تبریک گفت و ادامه داد: مهمترین پیامی که سالمند باید از جامعه بویژه مسئولان دریافت کند، احساس قدرشناسی، حمایت و همراهی به خاطر یک عمر خدمت وزحمت صادقانه در محل کار و خانه است، موضوعی که در فرهنگ ایرانی – اسلامی، متفاوت با فرهنگ برخی جوامع دیگر است.
واژه پیر در فرهنگ و ادب پارسی، به معنای بلوغ فکری و اوج پختگی و کمال معنوی و عقلانی انسان است و سالمند در فرهنگ سنتی ایران، مرکز توجه، احترام و قدرشناسی است که امیدواریم بتوانیم این فرهنگ غنی را با برنامههای مدون به نسلهای جدید و آینده نیز انتقال دهیم.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران
مسیر طولانی تهران تا تبدیل شدن به مقصد گردشگری
تهران با وجود جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و شهری فراوان، مسیر طولانی برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری دارد.
حسن خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در یکصد و شصت و هشتمین جلسه شورا با تاکید بر اینکه شهر تهران نتوانسته است در جلب گردشگر داخلی و خارجی به عنوان یک مقصد، موفق عمل کند، گفت: باید دست در دست یکدیگر تهران را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کنیم.
آقای خلیل آبادی با اشاره به اینکه امروزه گردشگری دومین صنعت رو به رشد دنیاست که سهم زیادی در اقتصاد جهانی دارد، ادامه داد: شعار روز جهانی گردشگری امسال «گردشگری و اشتغال، آیندهای بهتر برای همگان» است که گویای اهمیت این صنعت بر اشتغال است.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا افزود: صنعت گردشگری توانایی آن را دارد با کمترین سرمایه، بیشترین اشتغال را برای همه طبقات اجتماعی و اقتصادی به ویژه زنان، جوانان و قشر روستایی پدید آورد.
خلیل آبادی افزود: در کشورهای گردشگرپذیر از هر چهار شغل یک شغل متعلق به این صنعت است؛ این در حالی است که در ایران به ازای هر ۱۴ شغل یک شغل متعلق به گردشگری است.
وی افزود: ایران در پایداری محیط گردشگری رتبه ۱۱۹، در تاسیسات هوایی رتبه ۸۹، در تاسیسات خدمات گردشگری ۱۱۶، در حوزه منابع انسانی گردشگری رتبه ۱۰۵ و در محیط کسب و کار گردشگری جایگاه ۷۹ جهان را دارد.
وی افزود: تصویب ماده ۷۲ برنامه سوم شهرداری تهران و ایجاد ساختار تشکیلاتی مناسب گردشگری را میتوان یکی از برنامههای بلندمدت مدیریت شهری تهران برای تحقق توسعه پایدار گردشگری، افزایش کیفیت زندگی و زیست پذیری شهر تهران دانست.
وی ابراز امیدواری کرد که تا پایان شورای پنجم شاهد شکوفایی و رونق گردشگری شهر تهران باشیم و دست در دست یکدیگر تهران را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کنیم.