مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران: پیش بینی میشود؛ امسال با افزایش ۱۲درصدی ۸هزار و ۴۰۰تن خرمالو در استان برداشت شود.
هادی ایزدی با تاکید بر افزایش این محصول امسال در مقایسه با پارسال افزود: با وجود شرایط جوی مناسب در اردیبهشت زمان گل دهی میوه خرمالو، امسال افزایش 12درصدی در برداشت این محصول خواهیم داشت.
ایزدی به تازه خوری بیش از 90درصد میوه خرمالو، دوام کم و نیاز به انبارهای یخچال دار برای ذخیره سازی اشاره وخاطرنشان کرد: از آنجا که انبار مختص ذخیره خرمالو در مازندران نداریم بیشتر آن تازه خوری و مقداری در فضای خالی انبار سایر محصولات ذخیره می شود.
به گفته مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران؛ با وجود بیش از هزار بهره بردار در استان، در هر هکتار برای 20نفر به صورت فصلی اشتغالزایی میشود.
درخت خرمالو از نوع گیاه گلدار دولپه ای که با پیوند تکثیر می شود و در شرایط مناسب تا 100سال عمر و 2تا9 متر رشد می کند و از گونه های بومی مناطق گرمسیر و معتدل است که به 3روش شامل سیبی، پهن یا گوجه ای و موزی تولید میشود.
میوه خرمالو با دارا بودن ارزش غذایی و دارویی فراوان و خاصیت ضدسرطانی، هر عدد حدود 80کیلو کالری انرژی، دارای فیبر، مواد آنتی اکسیدان، مقدار زیادی از انواع ویتامین و شستشو دهنده کلیه است.
برداشت میوه خرمالو از نیمه دوم مهر آغاز می شود و تا آذر ادامه دارد.